Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

SPELARBETYG: Toivonen och Nilsson Lindelöf bäst mot Bulgarien

Foto: Scanpix

Försök igen

Sverige slog Bulgarien med 3-0 (se målen i spelaren ovan) (2-0) och är i delad ledning i VM-kvalgruppen.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg:

5 - Mästerlig
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Ingen.

Ola Toivonen
Pånyttfödd i landslaget? Känslan var att han var överallt. Han gjorde mål, assist och stod utöver det för flera fina aktioner. Trygg med boll och hittade rätt med sina passningar. Stärkte sina aktier rejält när han fick chansen från start istället för John Guidetti.

Victor Nilsson Lindelöf
Målskytt och dessutom klart bäst i backlinjen. Fortsätter att växa och ta ansvar och överglänste lagkaptenen. Klok spelare som dessutom vågar ta initiativ och kliva framåt. Fullt förståeligt att storklubbar jagar mittbacken.

Robin Olsen
Hade inte jättemycket att göra, men agerade bra när det väl brände till. Kom ut och störde det friläge som Bulgarien hade vid ställningen 1-0, som Popov avslutade utanför på. Ser ut att ha spelat till sig förstaplatsen mellan stolparna.

Oscar Hiljemark
Spelade upp sig mot tidigare landskamper. Löpte mycket och bra och gjorde det viktiga 2-0-målet.

Albin Ekdal
Viktig på det centrala mittfältet och bra på att hålla i bollen och värdera. Bra passningsspel. Bra positionsspel och defensivt arbete.

Emil Krafth
Fick hoppa in med kort varsel när Mikael Lustig fick problem. Inledde matchen nervöst och trevande men spelade upp sig. Stod för assisten till Hiljemarks 2-0. Visade att han håller mot motstånd av den här kalibern.

Martin Olsson
UT 62. Det går att förstå varför Janne Andersson har svårt att peta Norwich-backen. Han far upp och ner för vänsterkanten som en furie och är helt orädd. Ofta spelbar och dessutom en spelare som vill ha boll och vill utmana. Säker bakåt ovanpå det.

Marcus Berg
(UT 85) Slet som vanligt och stod för assisten vid 1-0-målet när han klackade fram bollen till Toivonen. Hade några fina framspelningar, men var inte helt vän med bollen i alla lägen. Klart godkänd insats.

Emil Forsberg
(UT74). Gjorde ett fint förarbete till Ola Toivonens 1-0-mål. Försökte hota vid några tillfällen och utmanade men det ville sig inte riktigt. Sprang mycket och tröttnade.

Jimmy Durmaz
En bättre insats än mot Luxemburg och var med i förarbetet till de två första målen. Men Durmaz blandade och gav för mycket och tappade boll för enkelt vid flera tillfällen.

Andreas Granqvist
Ingen tvekan om att ”Granen” gjort bättre landskamper. Gick bort sig helt vilket ledde till Bulgariens bästa chans men friläget förvaltades inte bättre än att skottet gick utanför. Verkade sliten och kanske var det kort mellan matcherna och en tung plan i Luxemburg som gjorde sig påmind.

Ingen.

Spelade för lite för att betygsättas: Ludwig Augustinsson (IN 63), Oscar Wendt (IN 74), John Guidetti (IN 85)

Se målen mot Bulgarien från Sporten-sändningen i spelaren ovan.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2016-10-10 kl 22:55
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER