SPELARBETYG: Tre spelare stack ut i förlustmatchen

Sverige (herr)

NICE. Sverige föll med 0-1 (0-0) mot Belgien och EM 2016 är över för svensk del.

Andreas Isaksson

Ännu en stark insats av målvakten. Egentligen inte satt på så många svåra prov men oavsett om det var avslut, inspel eller inlägg så var han med. Fina räddningar på De Bruynes skott och Lukakus friläge. Hade ingen chans på målet.

Victor Nilsson Lindelöf

Sverige har fått en back som håller hög klass både som högerback och mittback. Såg till att de potenta belgarna inte kom så långt.

Andreas Granqvist

Mittbacken var stark när Belgien i perioder belägrade det svenska försvaret. Hade en av de bästa chanserna till svenskt mål när han nickade efter hörna.

Martin Olsson

En av få svenske som gjort det bra hela EM. Vågat kliva fram och ge alternativ.

Erik Johansson

Återigen en solid match av mittbacken. Låg rätt, vann dueller och hade oftast koll. Fick gult kort för en taktisk frispark.

Albin Ekdal

Bra på att hålla i bollen och gav Sverige andrum. Även bra passningsspelare och klok. Gjorde en bra match.

Sebastian Larsson

(UT70) Som vanligt en väldigt bra arbetsinsats och var värdefull för defensiven. Något bättre i offensiven än tidigare men hotade för sällan.

Zlatan Ibrahimovic

Försökte och försökte men hade återigen svårt att komma loss. Hade ett skott som gick utanför stolpen och en boll i mål som blev avblåst för offside.

Marcus Berg

(UT63) Gjorde ett bra jobb i defensiven men hade det tyngre framåt. Hade chans att ge Sverige en drömstart men missade ett jätteläge efter bara fyra minuter. Fick även en bra chans i den andra halvleken efter bra pass från Zlatan, men lyckades inte få med sig bollen i straffområdet.

Kim Källström

Kämpade och slet på det centrala mittfältet och stod upp bra, men hotade för sällan med sin vänsterfot som vanligtvis är ett svenskt vapen.

Emil Forsberg

(UT82) Svår match men gjorde det bra. Bra arbetsinsats och kom runt ett par gånger på vänsterkanten. Satte igång en bra kontring som Zlatan var nära att göra mål på men skottet smet utanför stolpen.