SPELARBETYG: Trio bäst i Sveriges dramatiska seger

S:T PETERSBURG. Sverige slog Polen med 3-2 i gruppavslutningen.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg från EM-matchen.

I spelaren ses höjdpunkterna från matchen.

2 - Godkänd
1 - Underkänd

-

Robin Olsen
Målvakten var vaken på inspel och stod för flera riktigt bra räddningar. Bland annat på tilläggstid i första halvlek och i början av andra halvlek. Kunde inte ha förhindrat Polens mål.

Emil Forsberg
UT 77. Tvåmålsskytt och såg länge ut att bli hjälte igen. Klinisk i avsluten. Blev fint serverad av Isak och Kulusevski.

Dejan Kulusevski
IN 55. Var spelsugen i sin mästerskapsdebut och bjöd direkt på en fin assist till Forsbergs 2-0-mål, efter att ha drivit med boll på offensiv planhalva. Skapade oreda för Polen när han hade bollen. Låg bakom viktiga 3-2-målet.

Victor Nilsson Lindelöf
Återigen stabil i mittlåset. Spelar med pondus och en stor trygghet. Mittbacken tog bort ett antal bollar som kom in i boxen.

Albin Ekdal
Bra arbetsinsats och många vunna dueller. Glidtacklade tillbaka bollar. Drog på sig frisparkar. Tröttnade i slutet.

Alexander Isak
UT 68. Var inblandad i 1-0-målet när han tog stryk, vilket banade väg för Forsberg. Nära att få en fin assist när han tog sig in i straffområdet och var nära att frispela Quaison.

Mikael Lustig
UT 68. Högerbacken var med i förarbetet till Sveriges 1-0-mål och hade även en framspelning till Quaison som ledde till farlighet. Feltajmade vissa dueller bakåt men var stabil.

Ludwig Augustinsson
Slog ett farligt inlägg till Sebastian Larsson i andra halvlek som kunde gett assist, men annars inte särskilt involverad offensivt och tappade boll när Polen kontrade in 2-1.

Marcus Danielson
Slarvade och gav mer eller mindre bort ett friläge i den tionde minuten, men därefter var han länge vass. Mittbacken skickade i väg många inspel med skallen, men gick bort sig på Polens 2-2-mål.

Sebastian Larsson
Viktig i defensiven, kom dock inte till lika bra i offensiven. Kunde ha pressat när Polen fick slå inlägget till 2-2. Innan det förhindrade han ett farligt läge för Polen i slutet av matchen.

Kristoffer Olsson
Svårt att övertyga och visa upp sin kreativitet. Blev överspelad en del gånger. Nickade fel när Polen fick bollen och fixade hörnan som sedan Lewandowski dubbelnickade i ribban.

Robin Quaison
UT 55. Inte helt enkelt för anfallaren då Sverige var ganska tillbakatryckta. Hade ett bra läge i andra halvlek men målvakten räddade skottet. Slravade i passningsspelet några gånger i första halvlek så att Polen kunde kontra.