POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

SPELARBETYG: Trio bäst i Sveriges storseger

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Sverige gjorde det förväntade och slog Vitryssland med 4-0 (1-0).
Förvisso svagt motstånd, men tre poäng och många mål är klart godkänt.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg:

5 - Mästerlig
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Ingen.

Ingen.

Mikael Lustig
En matchbild som liknar Celtic-backens vardag och det hanterade han väl. Alternerade med Augustinsson med att fylla på när Sverige klev fram i en 3-5-2. Bakåt släppte han väldigt lite yta. Läser spelet väl. Några vassa inlägg.

Emil Forsberg
Tvåmålsskytt. Hittade fina ytor mellan motståndarens mittfält och backlinje och var ett farligt vapen när han vände upp och satte fart framåt. Gjorde sitt första mål på straff och andra med mycket hjälp av Vitrysslands målvakt.

Marcus Berg
Ett mål och fixade en straff. Berg var ständigt på hugget och var steget före bortalagets långsamma mittbackar. Bra match men borde ha gjort två mål i den första halvleken på en nick som gick tätt utanför och en boll som touchade målvaktens ben när det var nära tunnel och mål.

Robin Olsen
Hans lugnaste landskamp. Hade inga problem att freda sitt mål från de få avslut som motståndet skrapade fram.

Andreas Granqvist
Lagkaptenen levde med i matchen, vilket både medspelare och motspelare fick känna av och det hördes på läktaren. Var galen efter en vitrysk kontring när han själv klev fram. Hade bra nickar efter hörnor men utan att få ner bollen tillräckligt.

Pontus Jansson
Ersatte skadade Victor Nilsson Lindelöf. Inte utsatt för några större prövningar. Tog initiativ med bollen en del gånger och klev fram och satte tryck. Fyllde på vid fasta situationer men aldrig något läge.

Ludwig Augustinsson
Inte lika stark offensivt som man sett i FC Köpenhamn. Försökte dock haka på bakom Emil Forsberg. Defensivt hade han läget under kontroll och låg i princip alltid rätt. Bra assist till Bergs 3-0.

Jimmy Durmaz
UT 85. En väldigt fin första halvlek men gick ner sig lite i andra. Blixtrade till flera gånger och lyckades med dribblingar längs kanten men utan att leverera poäng. Hade en farlig frispark i stolpen.

Oscar Hiljemark
Fick starta i stället för Jakob Johansson som började mot Frankrike. Gjorde ett gediget jobb utan att glänsa. Var vaken vid 4-0-målet när han slog en snabb och snygg frispark som friställde Isaac Kiese Thelin.

Albin Ekdal
UT 69. Gick inte bort sig i defensiven och spelade enkelt när han hade boll. En okej match men glänste inte och var inte den motorn som satte fart på spelet som han tidigare har visat att han kan vara.

Ola Toivonen
UT 74. Hade flera fina skarvar och nedtagningar till sina lagkamrater som skapade oreda hos motståndaren, vilket oftast var bra men kunde vid några tillfällen har varit mer direkt och själv gått på avslut.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Jakob Johansson (IN 69), Isaac Kiese Thelin (IN 74), Viktor Claesson (IN 85).

Se Sveriges 1-0- och 2-0-mål i sportsändningen ovan.

Publicerad 2017-03-25 kl 19:53
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå