1 - Underkänd

-

Jonna Andersson
UT 71.
Vänsterbacken följde med upp fint och gav Sverige ledningen till 1-0 med sitt tredje mål på 70 A-landskamper. Vidare följde hon även med upp i ett antal anfall med bra inlägg. Borde dock skjutit när hon kom upp i ett bra läge i början av andra halvlek.

Kosovare Asllani
Ställde till det rejält för det nederländska försvaret - gjorde bort flera av backarna vid flera tillfällen. Såg bolltrygg ut och stod för en vacker aktion när hon tunnlade Aniek Nouwen för att sedan assistera Jonna Andersson till 0-1. En av de absolut bästa spelarna på planen för svensk del.

Magdalena Eriksson
Mittbacken var stabil och gjorde framför allt i slutskedet en helt avgörande brytning, då Jill Roord var nära att komma fri framför mål. Den brytningen gjorde att matchen slutade 1-1.

Caroline Seger
Stabil insats av lagkaptenen som flera gånger lyckades stoppa den nederländska stjärnan, Vivianne Miedema. Trygg på mittfältet med sin rutin och fördelade bollarna fint.

Lina Hurtig
UT 70
. Jobbade hårt med att trötta ut den nederländska defensiven. Hotade konstant i boxen och i djupled och sökte hela tiden boll. Hade en del lägen men lyckades inte hitta in i mål, överlag en stabil insats.

Fridolina Rolfö
Var överallt hela tiden - hotade hon inte framåt, var hon och stöttade upp i defensiven. Otroligt bra fysiskt och vann många dueller. Dessutom blev det en hel del fina individuella aktioner även om det inte riktigt ville släppa till med målskyttet. Blev dock en oturlig rensning när Rolfö istället passade bollen till Jill Roord som kunde kvittera.

Hedvig Lindahl
Stabil matchen igenom, även om hon inte blev hotad så ofta. Kunde inte göra så mycket på Nederländernas kvitteringsmål.

Nathalie Björn
Trygg i backlinjen, men blev lite bortgjord av Vivianne Miedema vid ett tillfälle i andra halvlek. Annars en relativt stabil prestation. Såg till att Sverige "bara" släppte in ett mål mot ett världslag.

Hanna Glas
Hyfsad defensivt och pigg offensivt. Följde med upp i ett antal anfall, men lyckades inte riktigt hitta rätt med inspelen.

Amanda Ilestedt
Blandade och gav. Hade i första halvlek en svag mottagning, som gjorde att Lieke Martens fick ett läge, och blev sedan lurad av Vivianne Miedema innan det orangea laget gjorde 1-1. Samtidigt med och såg till att Sverige "bara" släppte in ett mål.