Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

SPELARBETYG: Två spelare stack ut i Sveriges jättekross

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från Sveriges match i sportsändningen ovan.

SOLNA. Sverige tog en historisk 8-0-seger mot Luxemburg - Sveriges största kvalseger någonsin. Två spelare stack ut - här är Fotbollskanalens spelarbetyg

5 - Mästerlig
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Marcus Berg
UT 74. Visade klass i avsluten. Är med för att göra mål och det gjorde han när det som mest behövdes. Berg satte fyra mål som kan visa sig bli otroligt viktiga för Sverige i kampen om play off.

Ola Toivonen
Smart och rutinerad när han snabbt täckte bollen med kroppen och fixade straffen till 1-0 och bra speluppfattning när han spelade fram Berg till 2-0. Spelade även fram till Bergs 3-0-mål. Gjorde 8-0-målet vilket betydde Sveriges största kvalseger någonsin – och avslutet var världsklass. Var väldigt viktig för sitt lag. Hittade fina ytor. Skarvade och la gång på gång upp för sina lagkamrater.

Ingen.

Sebastian Larsson
Var bra mot Vitryssland och gjorde ännu en fin match mot Luxemburg. Var den av mittfältarna som var mest kreativ och visade även upp ett bra passningsspel. Lugn och trygg. Janne Andersson har en svår uppgift att ta ut det centrala mittfältet mot Holland då Albin Ekdal är tillbaka.

Emil Forsberg
Forsbergs fina insatser har skämt bort oss och därför är kraven höga. Bidrog offensivt utan att det blev några poäng trots att laget gjorde åtta mål. Fixade Sveriges andra straff och blixtrade till emellanåt.

Mikael Lustig
UT 61. Rörlig och löpvillig som vanligt. Stod för många uppspel, mot framför allt Ola Toivonen, och en hel del av dem ledde fram till farligheter. Bland annat var det en längre boll från Lustig som startade anfallet som gav 2-0 till Sverige. Nickade även snyggt in 3-0 på en frispark.

Andreas Granqvist
UT 81. Sattes inte på några större prov defensivt, men var säker med boll och dunkade stensäkert in två straffar. 

Ludwig Augustinsson
Kom runt en hel del på sin vänsterkant och bidrog offensivt därifrån. Slog inlägget som Marcus Berg nickade in till 7-0. Likt resten av backlinjen hade han inte särskilt mycket att göra bakåt.

Viktor Claesson
Fick chansen när Jimmy Durmaz var skadad men lyckades inte riktigt ta den. Hade svårt att komma loss och skapa chanser. Kämpade och slet men visade inte upp sina spetsegenskaper.

Jakob Johansson
Inte riktigt Johanssons typ av match där Sverige förde spelet. Kämpade och slet men inte så vass i tempo- och passningsspelet. Vaket när han satte hög press och vann boll så att Sverige kunde ställa om och göra 3-0.

Robin Olsen
Absolut godkänd i målet. Hade inte särskilt mycket att göra, som slutresultatet skvallrar om. Agerade osäkert vid något tillfälle, men räddade också någon frilägesaktig möjlighet för Luxemburg i den andra halvleken.

Victor Nilsson Lindelöf
Var bra med boll och stod för några fina uppspel. Bra blick för spelet. Levererade i defensiven, men hade heller inte skrämmande mycket att hantera. En stabil insats, helt enkelt.

Ingen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Emil Krafth (IN 61), Isaac Kiese Thelin (IN 74), Filip Helander (IN 81).

Publicerad 2017-10-07 kl 20:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons