POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

SPELARBETYG: Världsklass, Claesson - bäst i Sverige

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Viktor Claesson stod i centrum när Sverige vände ett tvåmålsunderläge till seger borta mot Portugal - vilket även speglas i spelarbetygen.

5 - Mästerlig
4 - Väldigt bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Viktor Claesson
Bäst i Sverige. Fina formen håller i sig i Claesson var på högre nivå än sina lagkamrater. Skapade chanser, tog för sig och gjorde två mål. La även upp med en fin klack till Hult vid det avgörande målet. Visade att han kommer att ge Jimmy Durmaz en kamp om platsen mot Frankrike.

Ingen.

Christoffer Nyman
UT 87. Var stark, löpte mycket och rätt och drog isär Portugals försvar. Fin assist till Victor Claessons första mål. En väldigt stark arbetsinsats. Gick ut med kramp. Stark trea.

Jakob Johansson
Bra positionsspel, var stark och vann många dueller. Var även lugn med bollen. Petades mot Vitryssland trots att han var bra mot Frankrike. Den fina insatsen var ingen engångsföreteelse. Gjorde ännu en bra landskamp. Stark trea.

Sebastian Larsson
Tillbaka i landslaget, nu som central mittfältare. Som vanligt var det en Larsson som kämpade och slet. Fick lägga stor vikt vid det defensiva och det gjorde han bra. 

Pontus Jansson
IN 46. Kom in och gjorde det bra. Tog bort det han skulle och spelade enkelt. Försvaret fungerade mycket bättre i andra halvlek när Jansson spelade, en del i det kan ha varit att Ronaldo lämnade planen? Med Jansson på planen blev det 3-0 till Sverige.

Filip Helander
UT 89. En debut där Helander varken glänste eller gjorde några misstag. Bra huvudspelare, vann en hel del dueller, stod oftast rätt och spelade enkelt. Stark tvåa.

Isaac Kiese Thelin
Bra prestation innan Sveriges mål när han gick på skott och målvakten lämnade retur. Hade även en fin kombination med Nyman i den andra halvleken. Tog många dueller och gjorde ett bra jobb. Stark tvåa.

Karl-Johan Johnsson
Hade ingen rolig match. Var inblandad när Andreas Granqvist gjorde självmål och såg ganska osäker ut i den första halvleken. Revanscherade sig något när han i den andra halvleken var säkrare och vann en duell mot Ronaldo.

Emil Krafth
UT 70. Hade stora problem med Portugals kvicka stjärnor och var inte lyckad vid 1-0-målet. Hade det svårt i både offensiven och defensiven. Var inte vän med bollen. Svag tvåa.

Andreas Granqvist
UT 45. Jobbig match för Granqvist som spelade i den första halvleken. Bjöd Portugal på 2-0 med ett självmål. Försökte styra försvaret men hade det jobbigt mot Cristiano Ronaldo och andra portugiser.

Niklas Hult
Kom fram fint ett par gånger men fick oftast inte till det vid inläggen. Förutom en gång och det blev avgörande. I sista minuten skickade Hult in bollen som Portugal styrde in i eget mål till 3-2. Defensivt hade han det jobbigt mot Portugals kvicka kanter. Halkade innan Granqvist gjorde självmål.

Sam Larsson
UT 67. Vi förväntade oss mer av Sam Larsson. Tog inte chansen. Det mesta kändes halvdant. Tog inte för sig, visade inte upp sin kvickhet och teknik. Svag tvåa.

Ingen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Jimmy Durmaz (67), Mikael Lustig (70), Marcus Berg (87), Oscar Hiljemark (89).

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Publicerad 2017-03-28 kl 22:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå