Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

SPELARBETYGEN: Källström bäst - Edman och Berg sämst

GRAZ. Sverige slog Österrike med 2-0 (0-0) i VM-kvalgenrepet inför resan till Portugal.
Förbundskapten Lagerbäck fick en hel del svar i sina tester och utropstecknet var Rasmus Elm som stod för ett drömmål.
Här är fotbollskanalens spelarbetyg:

5

4

Kim Källström

UT 76. Med det tunga frisparksmålet till 2-0 blir det överbetyg. Hade en frispark som smet utanför ena stolpen i början av andra och det var hans djupledsboll som var embryot till 1-0. Jobbade hårt och var ofta spelbar och slog en del vackra djupledsbollar. På minuskontot såg han, som ofta, lite tung ut och bjöd på en del felpass.

3

Andreas Isaksson

Var med bra med på ett närskott och friläge i början och bjöd på en fantomräddning i början av andra halvlek. Men han var illa ute efter en hörna och framför allt efter en frispark där han släppte retur och Petter Hansson räddade honom med en grym glidtackling. Fotarbetet? Det är som vanligt.

Daniel Majstorovic

UT 45. Lagkaptensrollen verkade göra lugne ”Maestro” än mer trygg. Borde ha fått gult kort efter tio minuter. I övrigt agerade han med pondus och lugn och höll nästan hela tiden reda på med- och motspelare. Verkar trivas med Mellberg och han stärkte sina chanser att spela mot Portugal.

Rasmus Elm

Vilket drömmål av 20-åringen. Visst, ett mål är inte allt men det var även Elm som låg bakom Rosenbergs friläge i första halvlek. Var en aning blyg i början men spelade upp sig och när han har bollen så vågar han utmana. Okej för att det finns en hel del att lära, men potentialen är mäktig.

Christian Wilhelmsson

UT 45. Bäst av utespelarna i första halvlek. Det syntes att det var 45 minuter som han skulle spela och han gav allt – och gjorde det överraskande bra. Såg rapp och spelglad ut och kom med enkla och kloka medel fram på sin vänsterkant. Hade svårt att hitta spelare när han själv hade fått upp farten.

2

Adam Johansson

UT 45. IFK-backen såg till att Österrike inte kunde skapa mycket på hans kant. Agerade följsamt och var på rätt plats och enda läget var efter ett motlägg. Han vågade även kliva fram och ge Rasmus Elm understöd.

Olof Mellberg

UT 45. Förtog sig inte under de 45 minuter han spelade. Osade självförtroende och hann visa att han hade tillräcklig koll på motståndet, och tyvärr hann han även visa att hans uppspel inte är hundra. En vanlig dag på jobbet för mittbacken.

Petter Hansson

In 46. Överraskande petad från partnerskapet från Mellberg. Var taggad när han väl klev in på planen med kaptensbindeln. Gick in hårt och tufft både på marken och i luften. Räddade givet österrikiskt mål när han glidtacklade undan bollen efter att Isaksson släppt retur. Är med i fajten om att spela mot Portugal.

Andreas Granqvist

In 46. Tog många offensiva löpningar direkt och var stabil i huvudspelet. I och med att han låg så högt upp i planen fick den kloke Hansson hålla reda på offsiden i lugn och ro. Hade lite svårt att hitta rätt adress på några höjdbollar och lite oaktsam ibland. Tyvärr var det lite rörigare i det svenska försvaret efter paus.

Mikael Nilsson

In 46. Uppträder med pondus i en sådan här match och vågade kliva fram rejält. Hade dessutom självförtroende att hålla i bollen när det behövdes. Hjälpte till att rensa när det var nära en österrikisk reducering.

Viktor Elm

Blev överglänst av lillebror. Slet och krigade så gott han kunde centralt men verkade närmast lite vilse, särskilt defensivt. Fick inte till samspelet med Källström. När han fick lägen så vågade han både ta avslut och söka svåra passningar, men han fick verkligen inte ut allt.

Samuel Holmén

In 46. Var isolerad ute på vänsterkanten och hade egentligen ganska svårt att komma in i spelet. Men spelar defensivt mycket klokt även om han var lite tam i vissa närkamper. Tydligt att han inte är i fullt ligaspel.

Markus Rosenberg

Övertygade inte i kampen om en plats mot Portugal. Missade ett drömläge i inledningen och skapade annars för lite. Många kloka skarvningar men alldeles för långt ned i plan och samspelet med Berg var långtifrån hundra. Men det var hans skarv som föregick 1-0 och det ger honom precis godkänt.

Erik Edman

Nja. Med tanke på att han knappt spelat A-lagsfotboll på ett år var han i hyfsat bra positioner men han blev ofta bortspelad och slog även bort en del enkla bollar varav något kunde ha kostat mål. Orkade inte riktigt följa med upp och han har en bra bit kvar.

Marcus Berg

UT 67. Oj, vad tungt det var för Berg. Men han slet hårt i defensiven och fick lite utrymme innan han blev utbytt då han slet sig loss och sköt mitt på målvakten. Han låg bakom frisparken som Källström knorrade in och fick uppmuntrade ord av Lagerbäck när han klev av. Förmodligen för sin arbetsinsats.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Daniel Nannskog, IN 67, Sebastian Larsson, IN 76.

Publicerad 2009-02-11 kl 22:58