SPELARBETYGEN: Zengin bäst i klassen

Sverige

Spelarbetyg efter Sverige-Belgien.

Landslaget inkasserade ännu en förlust. 0-1 mot Danmark i onsdags följdes upp med 0-2 mot VM-laget Belgien som kom till spel med ett namnkunnigt lag.

Sverige fick klara sig utan skadade lagkaptenen Zlatan Irbahimovic - och i det nya spelsystemet var det två spelare från turkiska ligan som klev fram och visade att de vill vara med och konkurrera om en startplats när EM-kvalet börjar i höst.

Erkan Zengin (ut 72):
Klagade inför matchen att han inte fått spela. Nu fick Zengin chansen och han tog den. Det mesta och det bästa hände på hans kant och ett farligt skott i den första halvleken var nära att segla in i krysset. Zengin tog sig närmare en EM-kvalelva.

Jimmy Durmaz

Hade lite problem i början av matchen och tog för lång tid på sig. Men växte in mer och mer och i den andra halvleken var det en Jimmy Durmaz med självförtroende. Ribbskottet var svettigt!

Mikael Lustig (ut 85):

Stabil match av Lustig. Följde med bra i offensiven, framförallt i första halvleken. Är trygg på sin högerbacksplats.

Andreas Isaksson:
Ny vicekapten i landslaget och han gjorde vad han kunde. Chanslös på båda målen.

Mikael Antonsson (ut 62):

Antonsson gjorde vad han skulle. Stabil och verkar ha stort förtroende hos Hamrén. Viktigt att han kommer till en bra klubb där han får spela regelbundet, då lär han vara startspelare i höstens kval.

Andreas Granqvist
Ville mycket, nästan för mycket. Granqvist kämpade och slet. Var olycklig med 0–2-målet då han missade en bryning precis innan. Svag tvåa.

Pierre Bengtsson:
Gjorde en bra match på vänsterbacksposition. Var som sin kollega Lustig på högerkanten villig att gå med i anfallen och gjorde det bra.

Kim Källström (ut 45):
Kom ofta ner djupt och ville vara med i spelet mycket. Tremannamittfältet passar Kim. Han får ta på sig 0–1-målet då han tappade bollen som var upprinnelsen till målet.

Sebastian Larsson:
Stabil och bra passnings ot. Är allround och passar bra in i det nya spelsystemet.

Ola Toivonen (ut 79):
Nicken i första halvlek var ytterst nära. Fick besked sent att han skulle spela då Zlatan var skadad.

Tobias Hysén (ut 72):
Gjorde inte mycket väsen av sig. Hade några fina löpningar i första halvlek, men mattades under matchen.