POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
4v

Spelare i Växjö United uppges ha vistats i Sverige illegalt

Foto: Bildbyrån.

Enligt DN hade division 3-klubben Växjö United en spelare registrerad i sin trupp från 2014-2016 som vistades i Sverige illegalt.

Det har rapporterats om att det kan ha förekommit oegentligheter i division 3-klubben Växjö United, detta då klubben misstänks för att använt spelare (icke EU-spelare) på ett förbjudet sätt. Klubben är föremål för en polisutredning gällande människoexploatering då klubben bland annat misstänks för att ha använt otillåtna spelare med falska identiteter.

För ett par dagar sedan rapporterade P4 Kronoberg att laget Växjö Norra begärt id-kontroller inför division 3-mötet med Växjö United eftersom Norra misstänkt att spelare i United spelat under falsk identitet.  

Svenska fotbollförbundet gav tummen upp till id-kontrollerna och Christer Gustafsson, tävlingskommitténs ordförande, var på plats för att genomföra dem.

- Vi hittade inga felaktigheter vad vi kunde se, utan de 12 spelare som Växjö United presenterade, samtliga de hade giltiga id-handlingar, säger Gustafsson till P4 Kronoberg.

Till den matchen bytte Växjö United ut sju spelare från 3-2-vinsten mot Pukeberg någon vecka tidigare. Växjö United förlorade mot Norra med 15-1. Därefter rapporterade P4 Kronoberg att minst två spelare som Växjö United använt sig av spelat under andra namn.

Samtidigt som det finns misstankar om att Växjö United använt otillåtna spelare så rapporterar nu Dagens Nyheter att klubben tidigare haft en spelare i sitt lag som vistats i Sverige illegalt. DN skriver att spelaren förekom i laguppställningar från 2014-2016, men att han inte fick asylansökning från år 2012 avslogs av Migrationsverket år 2013 och därmed skulle spelaren utvisas. Enligt DN fick polisen i uppdrag att genomföra utvisningen, men att polisen aldrig gjorde det. Ärendet är nu preskriberat.

I svallvågorna av det många turer som gällt Växjö United och otillåten användning av icke EU-spelare gick Svenska fotbollförbundet gick tidigare i år ut med en skrivelse där man förtydligade reglerna.

- Vi får kontinuerligt in information att det kan finnas föreningar som bryter mot reglerna, sa SvFF:s tävlingschef Tobias Tibell till Fotbollskanalen då.

Publicerad 2019-04-23 kl 13:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå