POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)

Spelarfacket vill se förändring från Fifa - utesluter inte global strejk: "Då kommer den ledas av oss"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkterna från mötet mellan Sverige och Danmark.

Sverige har säkrat en VM-biljett på damsidan – men SvFF blir utan bonus från Fifa.
Kosovare Asllani vill ta i med hårdhandskarna, och spelarfackets Caroline Jönsson menar att en global strejk skulle kunna vara ett sista alternativ.
- Då är det klart att det kommer ledas av oss, säger hon till Radiosporten.

När herrlandslaget kvalificerade sig för VM i Ryssland utgick en belöning på tio miljoner dollar, motsvarande runt 80 miljoner kronor, till Svenska Fotbollförbundet. Men samma avancemang på damsidan genererade inte några pengar alls från Fifa. Snedfördelningen har fått många spelare i det svenska damlandslaget att reagera och efter matchen mot Danmark sa bland annat Nilla Fischer till Expressen att Fifa ”borde skämmas”.

Kosovare Asllani ville i sin tur se hårda tag för att minska orättvisorna.

- Vi är i VM och klart som fan vi vill spela men inte till vilka förutsättningar som helst, sa hon till Aftonbladet.

Den tidigare landslagsspelaren Caroline Jönsson sitter i det internationella spelarfacket FifPro. Hon säger att det nu väntar möten med Fifa och att en eventuell strejk får ses som ett sista alternativ.

- Vi tittar så klart på alla alternativ och skulle det bli en strejk så blir det på en global nivå och då är det klart att det kommer ledas av oss. Men strejk är alltid det sista man tar till och något man vill undvika i alla lägen. Förhandling är det man gör i steg ett, steg två och tre. Vi hoppas så klart att förhandlingarna kommer att leda framåt, säger hon till Radiosporten.

- Jag förväntar mig på en stor förändring och jag hoppas att den är stor nog för att spelarna och vi ska kunna vara nöjda med det och se att det finns en ljusare framtid. Gör det inte det får vi ta en annan typ av diskussion. Vi hoppas naturligtvis att vi kommer att ha en positiv dialog.

Publicerad 2018-09-05 kl 19:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå