POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Spelarna förkrossade efter förlusten - måste ladda om: "Antingen trötta säckpotatisar eller så hittar vi kraft"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges semifinalförlust mot Nederländerna i spelaren.

LYON. Svenska spelarna grät och var förkrossade efter semifinalförlusten.
Inte helt enkelt att ladda om till en bronsmatch om två dagar.
- Antingen kommer vi på lördag som trötta säckpotatisar eller så hittar vi någon kraft, säger Caroline Seger till Fotbollskanalen.

Det var så nära, men ändå räckte det inte hela vägen till en VM-final. Nilla Fischer hade ett skott i stolpen och semifinalen avgjordes efter förlängning.

Efteråt var de svenska spelarna förkrossade och flera grät när de kom till media.

Om bara två dagar är det bronsmatch mot England. Klarar Sverige ladda om?

- Vi får ta den här kvällen och natten och sörja. Man får känna som man själv vill. Men i morgon kommer vi att vakna upp och då måste vi ladda om. Vi har medalj att spela för och vi ska göra allt vi kan för att ta hem den till Sverige, säger Sofia Jakobsson.

För Caroline Seger är det inte första gången som hon är i den här situationen. I VM 2011 förlorade Sverige med 1-3 mot Japan i semifinal och klarade sedan av att ladda om och besegrade Frankrike med 2-1 i match om tredjepris.

- Det här är det tuffaste för en själv och som lagkapten. För man ska deala med sig själv och sedan ska man försöka hitta någon kraft till alla andra och till sig själv. Men vi är tvungna, vi har inget val. Antingen kommer vi på lördag som trötta säckpotatisar eller så hittar vi någon kraft. Jag har varit med innan när man har vunnit brons. Det är en häftigare känsla än att åka hem tomhänt. Det är det enda råd jag kan ge spelarna, säger Seger till Fotbollskanalen.

Vad gör du för att hitta den kraften?
- Det är väl bara att säga bronsmatch. Det känns ju inte så kul nu när man har varit nära final, men det är ju tyngre att åka hem utan någonting.

Nilla Fischer och Hedvig Lindahl var också med när det blev VM-brons 2011.

- Vi får bryta ihop i dag och sedan måste vi ladda om till på lördag, säger Fischer.

- Det är klart att vi vill ha en medalj med oss hem. Det är en jävla skillnad på att bli trea eller fyra. Om vi vinner på lördag så har vi vunnit någonting. Än så länge har vi inte vunnit ett skit. Det är bara att använda allt man kan till att samla kraft. Ta det lugnt och göra en ny urladdning på lördag.

Lindahl är glad över att det är mot England på lördag. Målvakten har spelat för Chelsea, som hon nu har lämnat.

- Det är kanske tur att det är England så att man kan ladda om. Vi vill ju inte förlora mot England. Men England vill ju inte förlora mot Sverige heller. Ingen vill åka hem som fyra, det är nog det värsta. Nu ska vi ha en medalj annars är det helt ovärt för jag har varit ifrån mina barn i flera veckor, säger hon.

Publicerad 2019-07-04 kl 08:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå