POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2v

Spelarna hyllar Isak och Quaison – svår laguttagning för Janne mot Norge: ”Precis den spelartypen vi behöver"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från matchen mellan Sverige och Färöarna i spelaren ovan.

TORSHAMN. Alexander Isak hyllas av lagkamraterna.
Frågan är om Janne Andersson kan peta honom mot Norge?
- Det är precis den spelartypen som vi behöver, säger Gustav Svensson till Fotbollskanalen

Emil Forsberg vilade och då fick Robin Quaison spela till vänster på mittfältet. Det gjorde att Marcus Berg fick sällskap i anfallet av Alexander Isak, som fick göra sin första tävlingslandskamp från start.

Isak tackade för förtroendet genom att göra Sveriges två första mål. Efter 4-0-segern hyllades han av lagkamraterna. 

- Han var jättebra. Han nosade till och med på några fler mål. Han skapar jättemycket bra ytor för sig själv och är fantastisk med bollen. Två fina mål och det är precis den spelartypen som vi behöver, framför allt mot sådana här motstånd, säger Gustav Svensson.

- Det behövs lite individuellt skickliga spelare. Någon som kan göra det lilla extra med bollen. Isak är väldigt duktig med boll och också en väldigt duktig avslutare. Får han en liten chans så tar han den och sätter dit den. Det betydde väldigt mycket för oss i dag.

På söndag spelar Sverige mot Norge och frågan är hur Janne Andersson väljer att starta då? Får Alexander Isak och Marcus Berg fortsatt förtroende i anfallet? Kommer Emil Forsberg in på mittfältet? Hur blir det i så fall med Robin Quaison och Sebastian Larsson som var yttrar mot Färöarna?

Ett som är säkert är att de svenska spelarna är väldigt imponerade av Isak och Quaison.

- Väldigt roligt för Alexander att han får göra två mål i första starten. Jag är glad för hans skull. Hans första start, får visa sina kvaliteter och göra två mål. Otroligt kul för honom. Robins mål var också väldigt fint, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Albin Ekdal håller med:

- Jättefina mål av Isak. Han är en exceptionell talang och det vet vi alla. Det är kul att det har lossnat för honom och jag hoppas att han fortsätter göra mål för oss, säger Ekdal.

Finns det något i er offensiv som är på en ny nivå och där ni har kommit lite längre i utvecklingen av det egna spelet?
- Ja men vi har fått in två spelare som startade nu i Quaison och Isak. Båda är unga, hungriga och kreativa. Tänker inte så mycket utan gör bara saker på planen och då kan det bli bra och roligt att titta på. Båda var högst delaktiga i matchen mot Norge och även i dag. Kul att båda har kommit igång. Båda har tagit landslaget med storm och jag hoppas på en fortsättning med det och att de kan bidra i vårt offensiva spel, säger Ekdal. 

Att många skriver på sociala medier att man vill ha in de här yngre spelarna som Isak och Quaison ännu mer i stället för några av de äldre spelarna - går det att värja sig mot det snacket?
- Nej det snacket finns alltid. Fotboll berör så många, det är många som är extremt intresserade. Klart att alla har någon åsikt. Om det går lite tyngre för någon så vill man ha in någon annan och testa den spelaren. Så det ser jag bara som fullt normalt.

- Sedan lyssnar inte vi på det, om vad svenska folket tycker. Vi har en förbundskapten som tar ut ett lag och då är det i så fall han som får stå till svars för vilka val han gör. Det är inte spelarna som ska behöva skämmas för att de spelar eller inte. Jag tycker att alla i dag gjorde en väldigt bra match. Sedan är det vissa som gör mål och vissa som inte gör det. Men det är ett lagspel och alla bidrar på ett eller annat sätt.

Publicerad 2019-09-06 kl 07:03
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå