POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Spelarna hyllar teamet bakom Gerhardsson: "Analytikerna ger oss allt vi behöver och lite till"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Magdalena Eriksson i spelaren.

LYON. Spelarna har tidigare hyllat Peter Gerhardsson.
Nu vill man även lyfta fram teamet bakom som en del i VM-succén.
- Analytikerna ger oss allt vi behöver och lite till, säger Magdalena Eriksson till Fotbollskanalen.

Under VM har spelarna hyllat sin förbundskapten Peter Gerhardsson och sagt att han har förändrat landslaget. Att han är tydlig, har en bra spelidé, är lugn och vet var han ska placera spelarna fått ut max, det är några av sakerna som stjärnorna har pekat på.

Efter succén mot Tyskland vill spelarna nu även lyfta fram teamet bakom Gerhardsson som en stor faktor till framgångarna i VM.

- Våra analytiker är fantastiskt bra. Vi är ett gäng som gillar att titta på motståndarna, och att analysera och prata ihop oss. Analytikerna ger oss allt vi behöver och lite till. Vi känner att vi går in inför varje match och är så väl förberedda vi kan bli. Det är en väldigt skön känsla att ha med oss, säger Magdalena Eriksson till Fotbollskanalen.

Just analytikernas betydelse - med Anders Eriksson i spetsen - är det många av spelarna som har nämnt som en stor framgångsfaktor. Efter segern mot Kanada kom Kosovare Asllani ut till media och sa att till och med hon visste var deras straff skulle slås, för att analytikerna hade satt upp lappar i omklädningsrummet med info om motståndarnas straffskyttar.

- Den analytiska delen är helt fantastisk. De här personerna ska få all kredd som finns för man jobbar dag och natt med att vi ska få veta. Man tar fram exakt var straffarna har slagits de senaste matcherna och det finns klipp på individuella spelare och hur de spelar och hela den biten. Allt man behöver se det finns att se, säger Nathalie Björn.

En annan person som spelarna hyllar är assisterande förbundskaptenen Magnus Wikman.

- Han är också en fantastisk tränare. Väldigt bra öga för detaljer, är väldigt noggrann. Otroligt fotbollskunnig, säger Magdalena Eriksson och fortsätter:

- Peter och Magnus kompletterar varandra väldigt bra. Det känner man också i dynamiken mellan båda, att båda trivs bra med varandra. Jag tycker att vi har en helt fantastisk tränarstab som också bidrar till den goda stämningen i laget och att alla mår bra.

Sveriges semifinalmöte med Nederländerna spelas på onsdag. Sändningen börjar klockan 19:30 på TV4, C More Fotboll och cmore.se. Matchstart är klockan 21.00. 

Publicerad 2019-07-01 kl 07:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå