Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Spelarna lider med Janne efter Zlatan-attack: "Ett ganska grovt påhopp"

SOLNA. Zlatans attack på Janne Andersson slog ner som en bomb, enligt Mikael Lustig.
Ytterbacken är tydlig med sitt stöd till förbundskaptenen.
- Man ska ha mycket fakta på bordet innan man säger sådana saker, säger Lustig till Fotbollskanalen.

Under tisdagen dominerades nyhetsflödet av Zlatan Ibrahimovic attack på förbundskapten Janne Andersson. Zlatan anklagade Andersson för att ha förstört vad han byggt upp och att inte ta med spelare med utländsk bakgrund i den utsträckning som han borde. Zlatan kallade landslaget en sekt. Något som givetvis fått landslagsspelarna att prata om vad som skett.

- Det är klart att det snackas, klart att man kollar media och vi hade inte hört något i förväg. Det slog ned som en bomb. Men det är bara en person som tycker så och det är synd om Janne och vi står bakom honom, säger Mikael Lustig.

ANNONS

- Det slår extremt stort när Zlatan säger något, spelar ingen roll om det är ett skämt eller något annat. Det är vi ganska vana vid, det är inte första gången man står i mixed zone och pratar om Zlatan.

Hur har det påverkat er?
- Egentligen ingenting. Jag tror alla vet vilka värderingar som Janne har så det är ingen stor grej. Det är en extremt viktig fråga men alla vet Jannes värderingar. Han tar ut de spelare som är bäst för Sverige.

Hur ser du på resonemanget?
- Det var lite faktafel, absolut, men om det är personligt eller inte vet jag inte, men faktan som sades stämde inte.

Även om alla i landslaget vet Jannes värderingar så är det ändå en av Sveriges mest kända personer pekar ut honom med hårda anklagelser, men där står förbundskaptenen ensam?
- Det är tråkigt och man ska ha mycket fakta på bordet innan man säger sådana saker. Vi vet att det är en fråga Janne och fotbollsförbundet brinner för och just den här gången är det riktat till fel person.

Ni säger alltid att inget som skrivs påverkar er - när påverkar något er?

ANNONS
- Hade jag fått det här mot mig är det klart att det hade påverkat mig. Man vet också att om Zlatan säger något blir det större än om en vanlig Svensson i landslaget som sagt det hade det inte blivit lika stort. Det är en extremt stor fråga och det är mycket rasism i fotbollsvärlden men då ska det riktas mot rätt folk.

Du säger att om någon sagt så om dig hade du blivit påverkad. Känner du att nu spelare borde göra något för att stötta Janne Andersson?
- Jag hoppas att Janne känner att det inte ligger något i det, att det är en person som tycker så, och att han vet att han är fin människa med bra värderingar. Det är vad man hoppas, sedan kan det vara så att man säger till folk i sin omgivning att man inte påverkas men sedan tar det hårdare. Det är ett ganska grovt påhopp, men jag har inte tagit upp det med Janne.

Mittfältaren Gustav Svensson säger dock att spelarna i landslaget inte diskuterat Zlatans attack särskilt mycket med varandra.

- Vi har faktiskt inte pratat så mycket om det som vi brukar. Det brukar bli ganska mycket snack internt när det väl kommer sådana saker. Det har varit rätt tyst. Jag vet inte om det har att göra med att folk inte håller med eller för att man inte riktigt vill..., säger Svensson och fortsätter:

ANNONS

- Det är verkligen inte känsligt, men jag tror att det mer handlar om att ingen känner att det ligger någon sanning i det (Zlatan sagt). Då är det inte värt att prata om det.

Svensson är tydlig med att han inte har samma tankar om situationen kring landslaget som Ibrahimovic.

- Alla har rätt till sin åsikt men jag håller inte med, om man säger så. Jag tycker att det har varit väldigt tydligt att det är de bästa spelarna som är med.

Målvakten Kristoffer Nordfeldt är inne på en liknande linje i ärendet.

- Det har ju varit ganska bra mångfald under alla mina år i landslaget, så det ser jag inte som något jätteproblem, säger Nordfeldt.

- Det är väl hans sak att säga vad han tycker. Sen tajmingmässigt och så... det är väl gjort av en anledning.

Varför?
- Det vet inte jag. Det får du fråga honom om.

Forwarden Alexander Isak, vars föräldrar är från Eritrea, menar att han inte upplevt de sakerna som Ibrahimovic pratar om i intervjun.

- Det är klart att det blir en ganska stor uppståndelse. Alla har rätt till sin åsikt, men jag själv har inte känt av något sådant. Jag utgår ifrån att Janne tar ut den trupp som han tycker är bäst, och det är så jag känt. Första gången jag fick vara med i landslaget var första gången som jag kände att jag borde vara med. Så för min egen del har jag inte märkt av något. Det är klart att det finns rasism och sådana problem runt om i världen, men jag har inte känt av något i det här landslaget, säger Isak.

ANNONS

Har det varit mycket snack i laget om intervjun?
- Det är klart att vi snackar med varandra, men jag tror inte det har påverkat oss negativt. 

Har Janne tagit upp saken med er?
- Nej.

Publicerad 2019-10-09 kl 14:43

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto