Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Spelarna om startelvan: Svårt att ändra

Sverige har spelat bra under EM. Frågan är om Lars Lagerbäck ändrar i startelvan?
- Svårt att ändra när man gjort två bra matcher, säger Anders Svensson med tillägget att han inte bestämmer.

LUGANO. Sverige behöver en poäng i morgondagens match mot Ryssland för att nå kvartsfinal. Förutom den eviga frågan om knäskadade Zlatan Ibrahimovic kan spela - så handlar det om två saker:

* Ändrar Lars Lagerbäck i startelvan?
* Spelar Sverige för att säkra en poäng?

Anders Svensson är precis som de flesta spelarna försiktiga med att uttala sig om laguttagningen, men han kan sträcka sig till ett konstaterande:
- Det är svårt att ändra när man gjort två bra matcher, samtidigt får man ta lite hänsyn till motstånd. Dast det är upp till Lasse och Roland att bestämma det.

Mittfältaren tror inte att Sverige kan spela på oavgjort utan han hoppas att spelet kan bli annorlunda än senast mot Spanien.

- Vi kommer förhoppningsvis ha mer boll och vara mer inblandade i vårt anfallsspel. Det är ett bollskickligt lag som är mer sårbart bakåt, men vi måste också vara vaksamma i vårt försvarsspel.

Backen Mikael Nilsson är inne på samma linje men han inser att spelarna kan påverkas av resultatet.
- Ju längre matchen går och det står kryss så får du börja tänka på det.

Fast Sebastian Larsson är noga med att påpeka att det är vinst som är målet - och att man inte kan gå ut och tänka på att bärga bara en poäng:

- Förhoppningsvis kommer det inte förändra så mycket. Vi kan inte gå ut och spela oavgjort. Visst hade varit varit skönt med oavgjort men vi vet vad som gäller. Vi ska försöka vinna matchen och det tror jag vi kan göra också.

Publicerad 2008-06-17 kl 12:12
Annons
Annons
Annons