Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Spionen avslöjar Rysslands svaghet: Målvakten Akinfeev

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ryssland är ett disciplinerat lag som vill komma runt på kanterna. Men det finns svagheter.
- Klart att man har nämnt målvaktens tabbar för spelarna, säger spionen Peter Wettergren.

Sverige möter Ryssland i EM-kvalet, och bortalaget ses som den tuffaste motståndaren i gruppen, dels eftersom de är högst rankat, dels eftersom de är det enda laget som var med i VM.

Peter Wettergren har scoutat Ryssland och säger så här om deras styrkor och svagheter:

 - Ett passningsskickligt lag som jobbar mycket med sitt kantspel. Man har centrala försök men löser oftast anfallen genom att komma runt på kanterna. Man vill också åt hålet mellan mittback och ytterback. Många av målen kommer via kantspel, säger han.

- Det är viktigt som fasen att vi jobbar med överflyttning. Att vi täpper till det här hålet jag pratar om. Vi måste också klara av deras ytterback och yttermittfältare eftersom de ofta kommer på överlapp. Utgångsläget för oss kanske ändras lite eftersom vi vet att de ligger väldigt brett.

Hur tydligt ser man att det är ett Capello-lag?
- Grymt tydligt om man jämför med hur ryssarna såg ut innan Capello. Väldigt disciplinerade och väldigt taktiskt skickliga. När de tappar boll är de jäkligt lojala i att jobba hem snabbt. Tittar man på målen de har släppt in är det ganska typisk Italien.

- I de sista åtta matcherna har de släppt in fyra mål. De har släppt in målen på en omställning mot Belgien, en fast situation mot Algeriet, en grym målvaktstavla mot Sydkorea och ett inlägg, mer tillfällighet, mot Norge. De är väldigt snåla med att ge bort något och det är väldigt typiskt Italien. Plus att de är väldigt duktiga på inlägg och fasta situationer. 

Målvakten Igor Akinfeev har fått en del skit, till exempel tabben i VM?
- Ja, två tabbar kan man säga. Både frisparken mot Algeriet, som han kanske borde gått ut och plockat, och framför allt långskottet mot Sydkorea (se tabben i klippet ovan). Det är klart att man har nämnt det för spelarna.

Hur tror du att Ryssland kommer att spela?
- Vad man väljer för forward har betydelse för hur man vill spela. Man har några alternativ som är väldigt olika. Aleksandr Kokorin kommer förmodligen att spela om han är hel och han kan ju spela både som nia, som droppande forward och han har spelat som yttermittfältare i några matcher som jag har sett. Artyom Dzyuba och Aleksandr Kerzhakov är mer renodlade nior.

- Man har spelat 4-1-4-1 eller 4-4-1-1 och det beror på var man vill lägga balansen. Det har varit lite beroende på motstånd. Mot Liechtenstein och Norge har man spelat 4-4-1-1 och valt att både spela med Kokorin och Kerzhakov. Jag tror att de kommer vara lite mer defensivt balanserat när man kommer till Friends och möter Sverige och då tror jag att de kommer att spela 4-1-4-1. Jag tror man vill ha tre centrala mittfältare i central position.

Publicerad 2014-10-09 kl 06:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons