Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Sportchef anklagas för kränkande beteende - nu kan huvudsponsor avbryta samarbetet: "Noll förståelse för hur klubben kan stå bakom detta"

4v

En svensk elitklubb skakas av att damlagets 23 spelare anklagar sin sportchef för kränkande beteende.
Nu överväger klubbens huvudsponsor att avbryta samarbetet.
- Detta är väldigt allvarligt och vi har nolltolerans, säger en av företagets ägare.

I tisdags kunde Fotbollskanalen berätta om att det är full kalabalik i en svensk elitklubb där damlagets tränare fått sparken efter att vädjat till föreningen om att ta bort sportchefen.

Anledningen till varför han ville det var för att det uppstått en spricka dels mellan spelargruppen och sportchefen, dels mellan tränaren och sportchefen.

Och när Fotbollskanalen pratade med stora delar av spelartruppen så gav alla en samstämd bild och påstod bland annat att sportchefen behandlat personer på ett kränkande sätt och också kommit med sexuella anspelningar.

Damlagets 23 spelare skickade alla ett personligt brev till styrelsen där man gav sin bild om sportchefen och i flera av breven togs exempel upp om kränkande beteende.

ANNONS

Assisterande tränaren hoppade av sitt uppdrag och några av spelarna ville bryta sina kontrakt.

Nu erfar Fotbollskanalen att klubben stängt av flera av damlagets spelare, men att det nu, efter några dagar, är hävt och att spelarna återigen får vara med i verksamheten.

Och dessutom överväger nu klubbens huvudsponsor att avbryta samarbetet.

- Tankarna har slagit mig åt det hållet. Jag läste artikeln flera gånger. Efter det har jag pratat med tjejerna och också med styrelsen. Jag vill höra deras syn. Men det är klart att detta är väldigt allvarligt och vi har nolltolerans. Det här går emot vad vi står för. Klubben vill träffa mig och jag har varit väldigt tydlig med att jag inte gillar detta, säger en av företagets ägare.

Hur ser du på att klubben säger att det är ord mot ord?
- Så är det, men 23 spelare… det är mångas ord. Efter att jag själv har pratat med spelarna så har jag förstått att det finns en typ av uppförande som går emot vad vi står för. Jag har noll förståelse för hur klubben kan stå bakom detta, man tar inte den sidan. Jag har krävt att få se spelarnas brev och hoppas att jag får göra det.

ANNONS

- Man måste behandla andra väl. En ledare lyfter människor, inte sänker. Jag sponsrar för att jag brinner för att ge tillbaka till ungdomars utveckling.

Några av sakerna som spelarna vittnar om, enligt Fotbollskanalens uppgifter, är:

* En spelare hävdar att sportchefen erbjöd sig att komma hem till henne för att skriva kontrakt, vilket hon såg som oprofessionellt och olämpligt.

* Sportchefen ska, enligt flera spelare, ha gått in i deras omklädningsrum när spelarna duschade, trots att han blivit ombedd att inte gå in.

* Sportchefen ska, enligt flera personer, ha kallat spelare för ”lilla flickan”, något man tagit på ett nedvärderande sätt.

- Jag reagerar starkt på alla sakerna, det här med omklädningsrummet är fruktansvärt respektlöst och helt oacceptabelt, säger en av ägarna till huvudsponsorn.

ANNONS

Hur ser du på uttalandena från sportchefen och ordföranden?
- Det var inte så smart. För mig är det solklart att det finns problem i hur man behandlar människor. Därför vill jag träffa klubben för att höra hur de kan stå bakom sådant.

- För mig är det här chockerande. Jag hade valt en helt annan väg än den som klubben tagit. Men jag ska lyssna på klubben och sedan kolla med mina jurister. Du märker nog hur jag tycker. Jag tar starkt avstånd från sådant här.

Kan ni avbryta samarbetet?
- Ja, det kan vi göra.

När Fotbollskanalen når klubben så bekräftar man att sponsorn har hört av sig.

- På måndag kommer vi att ha ett möte med vår huvudsponsor, säger klubbens ordförande.

Publicerad 2021-05-14 kl 14:54

Streama UEFA Fotbolls-EM

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto