Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Ssewankambo med stark insats i U21-landslaget: ”Positionen jag vuxit upp med”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Isak Ssewankambo efter gårdagens seger mot Malta i spelaren.

HELSINGBORG. Det blev något av en genombrottslandskamp för Isak Ssewankambo på tisdagen. Detta efter två poäng och en stabil prestation på centralt mittfält.

Isak Ssewankambo har varit med i U21-landslaget under några års tid, men då oftast som högerbacksreserv eller defensiv hjälpgumma. Under nye förbundskaptenen Roland Nilsson har de istället blivit tre starter av tre möjliga, alla på centralt mittfält. 

Ssewankambo fick dessutom något av en genombrottslandskamp på tisdagen efter ett mål och en assist mot Malta (3-0).

- Det är kul att spela där. Det är den positionen jag har vuxit upp med sedan jag var yngre, sedan har det blivit mer högerback. Nu är jag tillbaka i landslaget som innermittfältare. 

Det var först under tiden i Holland, när Ssewankambo var runt 18 år, som han allt oftare blev ytterback. Det här året i norska Molde har han fått flytta runt rejält, även om han på slutet har blivit allt mer av en startspelare på centralt mittfält.

- Vi kör trebackslinje så ibland hamnar jag i den trebackslinjen. Ibland har jag varit vingback, höger och vänster, sedan har jag varit innermittfältare.

- Jag kom dit som en högerback så jag vet inte var jag ska vara. Centralt mittfält eller högerback.

Hur har din och lagets säsong varit?
- Den har varit okej. Jag började med att vara skadad. Sedan har jag spelat mycket på många olika positioner, men det har gått helt okej.

- Vi har haft perioder där vi har spelat riktigt bra och fått resultat, sedan har vi haft perioder där det inte har gått bra. Vi ligger trea just nu och vill ha en Europacupplats.

Ssewankambo har under karriären representerat Lärje-Angered, Chelsea, Nac Breda, Derby, och nu Molde. Han säger att han också vill stanna i Molde efter att tidigare ha gjort tre klubbyten på två år.

Publicerad 2017-10-11 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons