POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Statistiken dömer ut guldchansen för Sverige - som stått för största skrällen i VM

Foto: Bildbyrån

Sverige har minst chans av semifinalisterna att vinna VM.
Det säger statistiktjänsten Gracenote, som även menar att Sveriges kvartsfinalvinst var den största skrällen i VM.

Sverige tog sig i lördags till semifinal i sommarens VM, efter en 2-1-seger mot Tyskland i kvartsfinal. Nu väntar en semifinal mot Nederländerna, medan USA tar sig an England i den andra semin.

Sverige har minst chans att vinna VM av de fyra semifinalisterna. Det har statistiktjänsten Gracenote kommit fram till, efter en miljon simuleringar av de kvarvarande matcherna i sommarens VM.

Enligt Gracenote är det 16 procents chans att Sverige vinner guld, att jämföra med England och Nederländerna som bägge har 22 procents chans var. USA är storfavoriter med 41 procents möjlighet att ta hem titeln.

Däremot är semifinalen mellan Sverige och Nederländerna oviss på förhand, där Nederländerna vinner 55 gånger av 100 i simuleringen och Sverige de resterande 45. I den andra semifinalen är USA klara favoriter, med 62 procents chans att avancera till finalen.

Däremot är statistiktjänsten imponerad av Sveriges väg fram till semifinalen, som de menar är den mest imponerade av de fyra lagen. De har slagit två länder högre än de själva i världsrankingen, i världsfemman Kanada och världstvåan Tyskland, där den sistnämnda segern var den största skrällen i årets turnering. Dessutom har samtliga lag som slagit ut Tyskland i VM-historien sedan också gått och vunnit mästerskapet.

Simuleringarna från Gracenote är baserade dels på resultaten under sommarens VM, men även på Fifas världsranking. På den ligger USA etta, England trea, Nederländerna åtta och Sverige nia.

Publicerad 2019-07-02 kl 06:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå