Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Stefan Lundin ny ordförande för Tränarföreningen: ”Vår ambition är att göra nytta för tränarna”

Tränarföreningen tar ny sats med en ny styrelse och generalsekreterare.
Nu ska de återigen bli en kraft för trängarna i Sverige.
- Det gör man bara om man har många medlemmar, en stark organisation och en stark styrelse, säger den nya ordföranden, Stefan Lundin, till Fotbollskanalen.

Tränarföreningen grundades 1980 med bland annat Gert Persson. Persson var sedan generalsekreterare för föreningen under hela 2000-talet fram till hans död tidigare i våras. Nu ska Tränarföreningen ta ny sats med en ny styrelse under ledning av ordföranden Stefan Lundin, som tidigare varit tränare i allsvenskan och sportchef för Svensk Elitfotboll.

ANNONS

- Vår ambition är att göra nytta för tränarna och det gör man bara om man har många medlemmar och har en stark organisation och stark styrelse. Det är vår ambition att klara av det. Det har varit några år när vi hamnat i skymundan och det är viktig att tränarna har någon som står på barrikaden för tränaren. Så det är därför och jag var tränare för tolv år sedan eller något och då var vi närmre 1000 medlemmar och nu är det lägre och jag tycker det är fel och att vi måste göra något åt det, säger Lundin till Fotbollskanalen.

Han fortsätter:

- Tränarna måste ha lite hjälp och stöd och jag tycker att det är viktigt. Vi vill vara en positiv kraft i fotbollen. Och vidare utbildning och fortbildning och möten och interaktivt stöda tränare och att man kan använda våra plattformar för att ha kontrakt med varandra och söka information. Men i slutändan om det finns någon form av konflikt för tränaren så kommer vi ställa oss på tränarens sida.

ANNONS

Förutom Lundin kommer även en ny styrelse att arbeta för att få tränarna att söka sig tillbaka till föreningen. Tidigare har Tränarföreningen haft mer än 1 000 medlemmar, men medlemsantalet har minskat de senaste åren. Nu vill Lundin och Tränarföreningen återigen bli en plats för tränare att samlas hos.

- Vi kan hjälpa till och ge goda råd. Vi har en stark styrelse och Håkan Sandberg kommer vara vår generalsekreterarare. Vi tycker att vi måste ta tag det här och Håkan som jobbat på advokatbyrå i 17 år och jobbar med fotbollsjuridik känns som ett starkt kort, säger Lundin och menar att styrelsen har flera andra starka namn.

Förutom Lundin är valdes Mikael Lindgren till vice ordförande medan övriga namn i styrelsen är Carola Söberg, Peter Kisfauldy, Caroline Sjöblom och Robert Vilahamn. Dessutom valdes föreningens tidigare ordförande Kalle Flygare till suppleant, medan Linus Gunnarsson adjungerades till styrelsen i juridiska frågor.

ANNONS
Publicerad 2019-12-06 kl 17:15

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto