Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Stjärnskottet vill bidra i OS-kvalet: "Vill ha startplats"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Tre kvalmatcher på sju dagar - mot VM-nationerna Norge, Schweiz och Nederländerna.
Men tidigare skadedrabbade Fridolina Rolfö känner sig stark och beredd att bidra när landslaget ska säkra en plats i sommarens OS-fotboll i Rio de Janeiro.

Förra året den här tiden missade Rolfö Algarve Cup på grund av knäbekymmer. Resten av våren blev en kamp mot klockan och när förbundskapten Pia Sundhage presenterade truppen visade det sig att Rolfö inte hade fått tillräckligt med speltid för att ta en plats.

- Jag blev jättebesviken. VM hade jag tänkt på och kämpat för att nå i ett och ett halvt år, säger hon på telefon till TT.

Mållös i landslaget

Under hösten och vintern har den 22-åriga Linköpingsanfallaren kunnat träna som hon vill och bland annat lagt in extra avslutsövningar.

- Det har känts riktigt bra. Jag har kunnat träna för att utvecklas och inte bara behövt fokusera på att komma tillbaka till samma nivå som tidigare.

I landslaget är hon ännu mållös. Det har blivit sex a-landskamper hittills och senast byttes hon in med en halvtimme kvar i 6-0-segern i träningslandskampen mot Skottland i slutet av januari.

- Det är väldigt tuff konkurrens, men jag vill ha en startplats och spela så mycket det går, så det är upp till mig att prestera så mycket att jag tar chansen, säger hon.

Jämnstarkt motstånd

Damlandslaget, som har deltagit i samtliga OS sedan starten i OS i Atlanta 1996, inleder OS-kvalet på onsdag mot Norge, fortsätter mot Schweiz på lördag och avslutar mot värdnationen Nederländerna på onsdag veckan därpå. Bara gruppsegraren får boka biljetter till sommarens fotbollsfest i Brasilien.

- Det blir oerhört tufft. På papperet är vi fyra helt jämnstarka nationer, samtliga fyra åkte ju ut i åttondelsfinalerna i VM.

När landslaget på söndagseftermiddagen gjorde sitt första träningspass på nederländsk mark kunde samtliga tillgängliga spelare vara med utom småförkylda målvakten Hedvig Lindahl. De spelare som varit upptagna i sina klubblag under helgen ansluter till truppen under måndagen.

Se målen i Sveriges 6-0-kross av Skottland i OS-kvalgenrepet nyligen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-02-28 kl 19:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons