Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
29v

Stockholmarna tillbaka i landslaget: ”Det kommer komma fler”

Foto: Bildbyrån

STOCKHOLM. Fyra stockholmare i årets VM-trupp - så många har det inte varit sedan VM 1994. Det förvånar inte Ludwig Augustinsson.
- Jag kände på mig att det skulle komma och det kommer komma fler de kommande åren, säger Augustinsson.

När förbundskapten Janne Andersson presenterade sin VM-trupp den 15 maj fanns det fyra stockholmare med i truppen - John Guidetti, Albin Ekdal, Ludwig Augustinsson och Kristoffer Nordfeldt - alla med bakgrund i Brommapojkarna. I den svenska VM-truppen 2006 återfanns endast en 08:a i truppen - Rami Shaaban.

- Det var mycket snack om att det när jag var yngre men jag kände på mig när jag spelade i BP att det var många spelare som var på gång underifrån och nu är vi i landslaget. Det kommer komma fler de kommande åren, vi kommer absolut ha många stockholmare i truppen många år framöver, säger Augustinsson.

Vilka BP-spelare tror du vi kommer få se i landslaget framöver?
- (Simon) Tibbling knackar på dörren, han är ganska nära, även fast han inte varit med så mycket i landslaget. Sen kommer det unga spelare, det finns några i Djurgården och så har vi ju (Joel) Asoro som är fostrad i BP. Det finns några som jag tror kommer att komma med i landslaget.  

Publicerad 2018-05-24 kl 16:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons