POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Stoor lägger skorna på hyllan: "Kommer sakna fotbollen"

Han har inte spelat en fotbollsmatch sedan november 2015.
Nu bekräftar Fredrik Stoor, 32, att karriären är över.
- Det blir en stor förändring i livet, säger han till Fotbollskanalen.

Alla fotbollsspelare kommer till en punkt när de måste inse att de har nått slutet. Fredrik Stoor är där nu.

Efter en lång resa, som drog igång på allvar i Hammarby i början av 2000-talet, har han satt punkt.

Hans sista match blev med Brommapojkarna mot Mjällby den 1 november 2015.

- Ja, min tid som elitspelare är över, säger han som har haft en karriär fylld med skador. Värst har det varit under de sista åren.

- I Danmark (Viborg) hade jag två stora skador. En knäoperation och en fraktur i benet. Det blev nästan bara rehab där innan det blev ett år i superettan med BP. Det är klart att det hade varit roligare att få ett roligare avslut, men det väljer man ju inte själv.

Han har dock hunnit med mycket. Från Hammarbys A-lag blev det Champions League-spel med Rosenborg, Premier League-spel med Fulham och inte minst elva landskamper för Sverige.

- Det känns fantastiskt kul att ha fått representera Sverige, att ha fått göra några matcher i Champions League på riktigt, sånt ser man ju bara på tv, och att ha fått pröva på att spela i Premier League. Även om det inte blev så många matcher var det en fin erfarenhet. Jag är också glad över att ha fått spela i Hammarbys A-lag. Det var drömmen när man var liten och gick på Söderstadion. Sedan, om man ska vara negativ, borde jag ha gjort mer i min karriär, men det är väldigt få förunnat att få göra det saker jag har gjort. Så i det stora hela får jag vara nöjd, säger han.

Hur känns det nu när allt är över?
- Det är svårt att sätta ord på det... Det är något man har gjort varje dag sedan man var 17 år. Det blir en stor förändring i livet att inte spela fotboll. Man kommer sakna det.

- Samtidigt är det lätt att komma ihåg det som var bra. Jag har ju haft många jobbiga skador och knäproblem som inte gått bort. Jag har spelat skadad i flera år. Det funkar, men inte på den nivån man vill vara. Så på det sättet är det skönt att ha tagit beslutet att det räcker.

Så, vad händer nu? Fredrik Stoor har ingen aning.

- Nej, det är den stora frågan. Jag vet faktiskt inte. Jag har inte bestämt mig, säger han.

- Fotbollsspelare är olika bra på att planera livet efter karriären. Jag har väl inte planerat jättehårt för en yrkeskarriär utan ska börja jobba på det nu.

Vill du fortsätta jobba med fotboll på något sätt?
- Efter min sista match, med BP för över ett år sedan, var jag rätt trött. Många år med knäoperationer, frakturer och dåliga resultat. Då kände jag att jag kanske skulle göra något annat. Men efter ett år börjar man tänka på fotboll på det positiva sättet igen. Det är jäkligt kul! Så vi får se.

Tränare?
- Jag har inte gått någon utbildning, men går och grubblar i de tankarna litegrann. Vi får se som sagt.

Publicerad 2017-02-14 kl 15:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå