POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)
1v

Stora chanser till spel för någon ur ”Julia”-trion: ”Bra odds för det"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Gerhardsson i spelaren ovan.

MISKOLC. Två givna mittfältare saknas för Peter Gerhardsson.
Aktuella som ersättare: Julia gånger tre.
- Det är bra odds i alla fall, säger Gerhardsson.

Under VM-slutspelet i Frankrike var Caroline Seger och Elin Rubensson flera gånger förbundskapten Peter Gerhardssons val på det centrala mittfältet, bakom Kosovare Asllani. Mot Ungern i morgon saknas båda två. Seger är inte helt återställd efter en vadskada och Rubensson tvingades kasta in handduken efter att ha fått en smäll mot huvudet och ådragit sig en hjärnskakning i Kopparbergs/Göteborgs senaste match i damallsvenskan.

Peter Gerhardsson förklarar dock att han alltid tar höjd för den här typen av situationer, då han tar ut sin trupp.

- När man tar ut en trupp så ser man till att man har flera spelare på varje position. Det är alltid utgångsläget. Sedan är det några spelare i truppen som kan spela på flera platser. Det är egentligen inga problem i den bemärkelsen - vi har spelare.

Nathalie Björn, som skulle spelat från start i VM-semifinalen mot Nederländerna men som stoppades på grund av feber kort innan avspark, lär ligga bra till för en av platserna. Björn valdes också före Rubensson i bronsmatchen mot England.

Till den andra platsen talar mycket för att det blir någon med Julia i förnamn som får kliva in. Julia Zigiotti Olme spelade från start på centralt mittfält mot USA i VM och i matchen i damallsvenskan där Rubensson fick kliva av så var det Olme som tog steget ner från anfallspositionen, till mittfältet. Därtill finns Julia Karlernäs, som var den som kallades in för Rubensson, och som till vardags oftast spelar centralt på mitten i Piteå. Och dessutom finns Julia Roddar, till vardags lagkamrat med Rubensson och Zigiotti Olme i Göteborg.

På frågan om det blir någon ”Julia” i startelvan i morgon, säger Gerhardsson.

- Hur många är vi nu… tre. Det är ju bra odds i alla fall. Det får vi se. I nuläget släpper vi ingenting, sedan får man spekulera. säger han.

Nej, Gerhardsson vill inte avslöja för mycket hur han tänker, men menar att det går att få samma balans på mittfältet bland de som är tillgängliga, jämfört med hur det blir då Seger och Rubensson spelar.

- Vi brukar skruva lite på våra taktiska delar - kopplat till motstånd men också kopplat till vilka spelare vi har. Vi vill kunna ha en väldigt bra balans på centralt mittfält och vi har jobbat med en mer balanserande mittfältare och en lite mer offensiv. De här egenskaperna har vi truppen även utan Elin och Seger.

- Ibland är det så att du måste utnyttja spelarnas bästa egenskaper och då kan det vara så att man får skruva lite på taktiken för att få ut det mesta. Spelarna ska känna en trygghet när de är här.

Gerhardsson menar generellt sett att kampen om en plats i startelvan hårdnat efter VM.

- Jag tycker synd om spelarna som inte kan vara med men sedan kan jag också känna att när spelare får chansen på grund av skador eller avstängningar - när man ser deras blick och man säger att de ska starta så är den upplevelsen för mig fantastisk. Då går man in och visar att man vill vara med och då ökar konkurrensen. Vad gäller träningarna som vi hade under VM och inför Lettland så känner Magnus (Wikman, assisterande) och jag att konkurrensen har ökat. Tempot, förståelsen och konkurrensen är större nu, vilket vi som ser träningarna kanske bara märker.

Sveriges möte med Ungern visas på TV12 med start 19.55 på fredag. Mötet med Slovakien på tisdag visas på TV12 och C More Fotboll, med start 18.30.

Publicerad 2019-10-03 kl 16:20
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå