Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Storägaren om kritiken mot Friends: "Det är inga problem, det är en möjlighet"

Foto: SCANPIX och infälld: fabege.se

Infälld: Erik Paulsson.

Friends Arena har fått hård kritik för problem med infrastrukturen kring arenan. Fastighetsbolaget Fabege menar att det redan från början var klart att det skulle dra ut på tiden.
- Det är ingen nyhet för oss, säger styrelseordföranden Erik Paulsson till fotbollskanalen.se.

Friends Arena invigdes för knappt tre år sedan. Själva arenan var då klar, men stora brister fanns i infrastrukturen och logistiken runtomkring. Än i dag kvarstår problemen kring Nationalarenan i Solna. Friends Arena har åtskilliga gånger kritiserats för problem med akustiken, gräset och framförallt infrastrukturen.
- De frågor som har varit uppe, det med logistik och så vidare, det visste vi redan när vi började bygga att det tar en viss tid. Och likadant att tunnelbanan inte kommer förrän om två år, det visste vi om redan när vi gjorde den här planen, det är ingen nyhet för oss, säger Fabeges styrelseordförande Erik Paulsson till fotbollskanalen.se.

Duon Erik och Mats Paulsson har grundat byggbolaget Peab och har stora intressen i fastighetsbolaget Fabege som förutom ägande i Friends Arena har intressen i närmare 90 procent av området Arenastaden.

När Fotbollskanalen nämner problematiken med infrastrukturen avfärdar Erik Paulsson problemen som något annat.
- Det är inga problem. Utan det är en möjlighet att rätta till det. Och jag menar, det visste vi om när vi gick in där, det var ett gammalt sumpområde som vi började bygga på och då visste vi att det skulle byggas vägar. Vägarna kan inte byggas på en eftermiddag, för det är rätt stora investeringar som görs i infrastrukturen. Och vi räknar med att om två år ska vi allting färdigt. Och då får vi en fantastisk anläggning, så det växer fram, säger Paulsson.

Men borde inte det ha varit klart från början då?
- Nej, så är det alltid. I mindre omfattning så är det färdigt, men inte i större omfattning. Det är skillnad på att titta in i Stockholm och Tele2. Där finns ju redan infrastrukturen klar.  Men här är ju ett område som man inte hade med från början i sina planer utan det har vuxit fram.

- Men vad man inte skriver om är att vi har snart en helt ny stadsdel som är byggd i Solna, som är på 30-40 000 människor och i princip är allt uthyrt. Det har inte stått någonstans.

Borde fotbollsförbundet varit tydligare med den biten?
- Det får du prata med fotbollsförbundet om. För det var dom som kom till oss och frågade om vi ville hjälpa till.

Och ni har varit tydliga med att infrastrukturen kommer i ett senare skede?
- Det har alla varit informerade om. Det är ingen nyhet. Det har även politikerna talat om.

Publicerad 2014-10-01 kl 15:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons