POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Storpublik för MFF:s nystartade damlag: "Fick gåshud över hela kroppen"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Resan mot toppen för Malmö FF:s nystartade damlag har börjat.
Och mottagandet kunde inte bli mycket bättre.
- När hymnen spelades fick jag gåshud över kroppen, säger anfallaren Melina Skarström.

Uppemot tusentalet åskådare stannade kvar efter herrarnas avslutade premiärträning under måndagskvällen för att se Malmö FF:s nystartade damlag. Resan från division fyra med eliten som målsättning är numera inledd för MFF:s damer.

Tre spelare mötte den samlade pressen efteråt och beskrev den historiska kvällen för malmöitisk damfotboll.

- Kul med så mycket folk och en egen presentation. Riktigt kul att så många var här. När hymnen spelades fick jag gåshud över hela kroppen, det var riktigt coolt, säger anfallaren Melina Skarström.

- Det är fantastiskt att så många ville välkomma oss, säger mittfältaren Malin Gunnarsson.

Skarström och Gunnarsson läser båda till idrottslärare och kommer från division ett-laget Dösjöbro IF. Skåneklubben hamnade bland rubrikerna förra året när MFF bestämde sig för att värva tränaren Fredrik Jahnfors och stora delar av Dösjöbrolaget efter en provträning.

- Varken vi spelare eller Dösjöbro kan hjälpa att vi presterade bäst under provträningen. Men de har många bra spelare födda 2001 och 2002, dessa är bäst i Skåne, och jag tror de kommer klara sig bra i division ett, säger Melina Skarström.

Som fans till Malmö FF fanns det flera olika anledningar att byta klubb neråt i seriesystemet. Det lockar även att vara en del av en resa som kan sluta i högsta serien.

- Det känns som en kul och rätt utmaning. Framförallt för att jag ville spela i den här klubben. Jag valde att trappa ner för två år sedan på grund av studierna och därför känner jag att detta är rätt beslut för mig, säger Malin Gunnarsson.

Hon fortsätter:

- Jag hoppas vara med hela vägen till allsvenskan, det är ambitionen. Vinnarmentalitet finns här och det ska vi fixa, säger MFF-spelaren.

Målvakten Emma Svensson är också en supporter till klubben och ser MFF som en plattform som kan sprida damfotbollen i hela Malmö. Förväntningarna är stora på detta nystartade projekt.

- För mig tror jag de största förväntningarna kommer från alla yngre tjejer man pratat med. Jag är själv fotbollstränare för ett gäng tolvåringar och jag märker att det har påverkat dem enormt. Bara att ha en äldre damspelare som tränare är stort för tjejer som oftast har föräldratränare, just att visa att möjligheter finns för tjejspelare, säger Emma Svensson.

Hon fortsätter:

- Det handlar inte bara om att vinna för att vinna, utan också att visa för dem att det går. Jag uppfattas säkert som en störig tränare hos flickorna fortfarande men jag tror det finns en annan stolthet när de talar om mig nu framför andra, säger målvakten.

Nu väntar en försäsong inför division fyra-serien som alla förväntar sig att MFF ska avancera från. Det börjar gå upp för spelarna att Malmö FF representeras av ett damlag igen efter 16 år, och att de är en del av det.  

- Man får nypa sig lite varje dag för att tro att klubbmärket är där. Det är svårt att tro ibland, säger Emma Svensson.

Publicerad 2020-01-14 kl 07:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå