POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Största segern på 24 år - spelarna om hysterin hemma i Sverige: "Minnena vi skapar för dem är ovärderliga"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges möte med Schweiz i spelaren.

S:T PETERSBURG. Största segern på 24 år.
Nu har landslaget skapat hysteri hemma i Sverige.
- Minnena vi skapar för dem är ovärderliga, säger Marcus Berg till Fotbollskanalen.

Sverige besegrade Schweiz med 1-0 och är nu klart för kvartsfinal i VM. Det är den största bedriften ett svenskt fotbollslandslag har gjort på 24 år, sedan VM-bronset 1994. Samtidigt som Janne Anderssons lag gör succé i Ryssland sitter miljoner svenskar hemma och följer framgångarna. På sociala medier har de svenska stjärnorna tagit del av hysterin i hemlandet.

- Man har ju sett lite på Instagram. Det är storbildsskärmar i hela landet. Man hade velat levt dubbelliv och kunnat vara där samtidigt för att få den känslan. Jag tror att minnena vi skapar för dem är ovärderliga. Det är sådant som kommer att leva kvar hela livet för dem, säger Marcus Berg till Fotbollskanalen.

- Man blir rörd. Det är häftigt som fan. Sjukt. Man blir stolt, glad och det är mycket känslor.

Går det att greppa vad ni håller på att ställa till med - det här är det största ett landslag har gjort på 24 år?
- Klart att det inte är många som trodde det, men självklart har vår känsla växt sig starkare och starkare. Vi har tagit stora kliv. Men det är klart att om man ser till den truppen vi har så är det ganska otroligt att vi kan ta oss så här långt. Men vi presterar bra och det är inte bara tur. Men det är svårt att ta in och det är sådant man får försöka tänka på efteråt. Man vill vara kvar i den här bubblan nu och fokusera på nästa match och släppa allt annat.

När Sebastian Larsson var avstängd kastades Gustav Svensson in i hetluften och gjorde sin första tävlingslandskamp från start. Efteråt var han stolt och glad, och berättade att han förstår hur fansen känner.

- Ja, det är klart att det blir så att det blir hysteri hemma. Jag vet ju det själv, jag har själv varit med och rest och varit i Camp Sweden som supporter. Klart att framgång ger väldigt mycket lycka och glädje bland svenska folket och det är otroligt kul att kunna vara med och bidra till det, säger Svensson.

- Jag bilade ner till EM i Portugal och tältade med svenska flaggan på rutan. Jag såg Danmark, Italien och Bulgarien.

Fjorton år sedan du stod i klacken och i dag startade du i åttondelsfinal i VM - hur ser du på det?
- Hela den här resan som man har gjort är ju helt galet. Svårt att greppa det. Svårt att tänka på det över huvud taget. Jag tror att någon gång när man sitter i vilostolen hemma och är gammal så tror jag att man kommer att förstå hur stort det här är. Nu när man är mitt inne i det så tror jag inte att man riktigt förstår hur stort det är.

- Det sjuka är att vi var så otroligt glada och lyckliga och stolta när vi kom in i omklädningsrummet, men det tog bara några minuter innan vi började snacka om att nu ska vi spela kvartsfinal och vi nöjer oss inte så den här glädjen och lyckan gick snabbt över till att börja förbereda sig.

Ola Toivonen fick också frågan om han kan förstå vad landslaget ställer till med?
- Nej, kanske inte. Konstigt nog känns det mindre känslosamt i dag än mot Mexiko. Det bara känns som att vi knallar vidare i den här turneringen. Det var större mot Mexiko, då hade vi kniven mot strupen. I dag mötte mi sexan i världen och det var absolut inget att förlora.

Publicerad 2018-07-04 kl 06:45
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå