Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Succé - men Hrgota tror inte på A-landslaget

Foto: Scanpix

Hrgota i kamp med Österrikes och Bayern Münchens Alaba

Branimir Hrgota har gjort två mål på tre matcher - trots att han bara spelat sammanlagt 48 minuter på de matcherna. Idag tar Hamrén ut VM-kvaltruppen inför livsviktiga matcherna mot Österrike och Tyskland.

- Jag tror att Håkan Ericsson (förbundskapten, U21-landslaget) vill ha med mig till EM-kvalet, säger Hrgota till fotbollskanalen.se

Idag tar förbundskapten Erik Hamrén VM-kvaltruppen till de avgörande matcherna mot Österrike och Tyskland. Men på anfallssidan bakom Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander och Tobias Hysén ser det tunt ut. Ola Toivonen har bara fått starta två PSV:s matcher, Markus Rosenberg gör inga mål och Mathias Ranégie spelar inte.

Kanske kan en oprövad ynglig i den tyska ligasexan Borussia Mönchengladbach vara räddningen?
Branimir Hrgota har gjort två mål på tre matcher i Borussia Mönchengladbach - trots han bara enbart agerat inhoppare och sammanlagt spelat 48 minuter.

- Det har gått bra. Jag gör mitt bästa när jag får chansen och jag hoppas på att få en startplats så fort som möjligt men det är inget tränaren och jag har en dialog om just nu. Det är ett mål att ta en startplats och jag kommer ge allt för att ta mig dit. Jag tror jag är nära, säger Hrgota till fotbollskanalen.se

Att ta sig till A-landslaget är definitivt ett mål för Branimir Hrgota men han tror inte att Erik Hamrén kommer att ta ut honom till de viktiga VM-kvalsmatcherna mot Österrike och Tyskland , även fast han hoppas.

- Jag tror att Håkan Ericsson (förbundskapten, U21-landslaget) vill ha med mig till EM-kvalet i Polen som är samtidigt. Vi får se. Men det hade såklart varit roligt att bli uttagen till A-landslaget, säger Hrgota.

Tidigare har det skrivits om att Branimir Hrgota inte vetat vilket landslag han ska välja att representera. Hans föräldrar kommer, likt en viss Zlatan Ibrahimovic, från Bosnien och Kroatien. Men detta kval är helt taget från luften enligt Hrgota själv.

- Det där har du aldrig hört från mig, eller hur? Det där är något som tidningarna hittat på. Jag har bott hela mitt liv i Sverige och har representerat Sverige på andra nivåer. Det är naturligt för mig, säger Branimir Hrgota.

Borussia Mönchengladbach möter på lördag Borussia Dortmund och då får vi hoppas att se Hrgotas namn i startelvan.

Publicerad 2013-10-01 kl 10:31
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons