Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Succé i MLS - men ratad i januaritruppen: "Han var med i tankarna"

Foto: SCANPIX

Axel Sjöberg kom inte med i landslaget - trots succén i MLS.
- Men han var med i tankarna, säger Janne Andersson.

Colorado var nära att ta sig till MLS-final men blev utslaget av Seattle. En av nyckelspelarna var Axel Sjöberg som nominerades till en av ligans tre bästa försvarare och som fick en plats i årets bästa elva, framröstad av spelare, klubbrepresentanter och media. Men trots succén fick han inte plats i januaritruppen som Janne Andersson presenterade på onsdagen.

- Han var med i tankarna. Vi har tittat på honom och följt honom lite. Det är en intressant typ. En annorlunda typ med sin storlek och kraftfullhet, säger Andersson.

Vad föll han på?
- Det är värderingen. Ålder kontra andras ålder, egenskaper. Han är stor så det kanske finns utvecklingspotential eftersom stora spelare utvecklas senare. Han föll inte på något specifikt.

I stället valde den svenske förbundskaptenen att ta ut Jacob Une Larsson, Filip Dagerstål, Joakim Nilsson och Franz Brorsson som mittbackar.

Före uttagningen pratade Fotbollskanalen med Axel Sjöberg som inte förväntade sig inte att komma med, men som ändå menade att han hade tänkt tanken.

- Givetvis har jag funderat på det. Jag tycker att det är den största äran att få representera sitt land, så givetvis skulle det vara väldigt roligt om det händer. Om det är nu eller i framtiden så skulle det vara jättekul.

Tror du att det faktum att du var nominerad till årets back i MLS och blev uttagen i årets bästa elva kan göra att Janne Andersson och staben runt honom får upp ögonen för dig?
- Förhoppningsvis så hör de om mig och åtminstone får upp ögonen för mig. Sen så är det upp till dem att ta ut truppen. Det är inget jag har så mycket att säga till om, så vi får se vad de väljer.

Se Janne Anderssons presskonferens med trupputtagningen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-12-07 kl 16:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons