Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Succé i Tyskland men fortsatt petad av Hamren: "Tycker jag borde vara med"

Foto: SCANPIX

Ordinarie i tyska ligatrean, uttagen i veckans lag i Europa av L'Equipe. Trots det har Oscar Wendt saknats i Erik Hamréns landslag under den senaste tiden.
– Frågar du mig så tycker jag att borde vara med, säger Wendt till fotbollskanalen.

Ja, fotbollslivet leker för 29-åringen i ett Borussia Mönchengladbach som ligger tre i Bundesliga, hela 17 poäng bakom överlägsna ledarna i Bayern München men laget har tio poäng ner till femteplatsen.
– Helt ärligt nu så har vi vetat om ganska länge att vi har kvalitén för att vara med i toppen och nu är målet självklart att ta en plats till Champions League. Det hade betytt oerhört mycket för klubben , fansen och även för oss spelare. Champions League är något som alla fotbollsspelare vill spela, säger Wendt.

Vad är förklaringen till er fina vinter/vår?
– Ja, vi har varit väldigt bra sedan vinterpausen och är tillsammans med Wolfsburg det lag som har tagit flest poäng i ligan vilket är jättebra. Men jag tror att det handlar om att vi tror på det vi ska göra, har en tydlig idé om hur vi ska spela och alla vet vad de ska göra. Sen spelar ju formen in att ju mer du vinner desto bättre självförtroende får du ju.

Låter som att fotbollslivet är ganska bra för Oscar Wendt nu?
– Ja, det känns jättebra just nu. Jag spelar mycket och det har gått bra för mig och laget. Sen trivs jag och familjen oerhört bra i Tyskland och jag trivs väldigt bra i klubben. Det är ju en storklubb i Tyskland med fans över hela landet egentligen. De hade ju sin storhetstid på 70-talet så det är en klubb med mycket tradition och fans. Men även en familjär klubb så jag trivs jättebra och har egentligen inget att klaga på.

Frånsett landslaget kanske, är du överraskad att du inte varit med på sistone?
– Jag har inte koncentrerat mig så mycket på det om jag ska vara ärlig, jag har fokuserat mer på klubblaget. Men frågar du mig så tycker jag att jag borde vara med. Sen spelar vi mycket matcher som det är så jag har inte tänkt särskilt mycket på det.

Du tackar ja, om frågan kommer?
– Lika mycket som alla fotbollsspelare vill spela i Champions League lika mycket vill nog de flesta spela för sitt landslag, så jag ser inga problem med det.

Publicerad 2015-04-08 kl 14:56
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons