POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
43v

Succé i VM - jämförs med U21-landslaget som tog EM-guld: "Finns stora paralleller"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Mexiko i spelaren ovan. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

GELENDZJIK. Landslaget imponerar i VM.
Nu drar spelarna paralleller till U21-landslaget som vann EM.
- Känns som att vi gjort liknande i landslaget med flera resultat på rad och att vi verkligen tror på det, säger Ludwig Augustinsson.

U21-landslaget som tog EM-guld 2015 blev populärt och imponerade med att göra saker inte många trodde var möjligt. Förutom guldet vände man och avgjorde sent i flera viktiga matcher. 

I A-landslaget som spelar VM i Ryssland finns sex spelare som vann guld med U21. Nu drar spelarna paralleller mellan det framgångsrika laget man var med i då och det man är i nu.

- Det finns stora paralleller faktiskt. Det är en lite liknande känsla. I U21-landslaget hade vi många stunder där vi gjorde overkliga grejer. Som mot Frankrike i kvalet och mot Turkiet i sista minuten där (Oscar) Hiljemark gjorde mål, säger Ludwig Augustinsson till Fotbollskanalen.

- I U21-landslaget var vi alla väldigt tajta och öppna och man vet mycket om varandra. Både positiva saker och svagheter och man vågar verkligen öppna upp sig. Det är något som finns i gruppen. Vi byggde upp det under lång tid och det känns som om vi gjort liknande i landslaget med flera resultat på rad och att vi verkligen tror på det. Jag hoppas att vi kan fortsätta på det.

Hur gör man för att inte vara nöjd?
- Den mentaliteten finns i gruppen. Vi säger till varandra att oavsett resultat och oavsett hur vi spelat så kan vi inte tro att vi ska börja spela en massa ”possession” och strunta i det defensiva. Vi måste gå in med inställningen att vi alla ska jobba för varandra och ta varenda meter defensivt. Börjar vi tumma på det blir det tufft.

Victor Nilsson Lindelöf var också med i U21-landslaget som vann EM 2015. Han håller med Augustinsson.

- Det skulle jag säga. I U21 hade vi också väldigt bra sammanhållning och alla jobbade tillsammans. Vi gjorde allt tillsammans. Det är samma grej här, att alla verkligen jobbar stenhårt för varandra och alla tycker om att vara med varandra, säger Lindelöf till Fotbollskanalen.

- Det är väldigt enkelt att komma till landslaget när det är så. Det är väldigt sköna grabbar som är här. Allt blir så mycket enklare när man trivs bra med varandra. Så det är absolut likheter.

FAKTA

Landslagsspelarna som tog EM-guld med U21-landslaget

Victor Nilsson Lindelöf

Filip Helander

Ludwig Augustinsson

Oscar Hiljemark

John Guidetti

Isaac Kiese Thelin

Publicerad 2018-06-29 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå