POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (DAM)

Sundhages markering efter bojkotten: "Tre distrikt som inte är lojala mot förbundet"

Foto: Bildbyrån

Av F15-landslagets 46 spelare kom inte någon från Skåne, Västergötland eller Halland.
Detta då distrikten valt att bojkotta det årliga landslagslägret i Halmstad.
- Det är tjejerna som blir förlorarna, säger hon till GP.

Nästan en fjärdedel av Sveriges flickspelare utslöts inför landslagsuttagningen av den senaste F15-truppen. Detta då förbundskapten Pia Sundhage valde att markera mot tre distrikt - Skåne, Västergötland och Halland - som inte ville skicka sina spelare till det årliga lägret i Halmstad.

De tre distrikten ansåg samlingen, som tidigare kallades elitlägret, som ett alltför tidig selekteringsprocess av talanger. I stället för att främja utvecklingen är det kontraproduktivt, enligt GP.

F15-landslagets Sundhage motiverar beslutet med att "ledarna inte har tid" att åka runt och kolla på spelarna som inte dyker upp.

- Jag ser det som att jag väljer spelare från de som har tagit sig till Halmstad. Jag vet alltså inte vad som finns i Västergötland, Skåne och Halland. Vem ska jag plocka ut och vad ska jag jämföra med? säger Sundhage till GP.

- Vi kollade på utvecklingslägret och så tog vi de bästa spelarna därifrån. Det är uppenbarligen tre distrikt som inte är lojala med förbundet, vilket jag personligen tycker är konstigt. Jag gjorde själv A-landskamper när jag var 15 och var med i Västgöta-laget när jag var 13 år. Min rent personliga åsikt är att det är alldeles utmärkt.

Publicerad 2018-07-25 kl 12:10
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå