Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Svagt intresse för paketresor till EM: "Sålt 15-20 stycken"

Sverige (dam)

SvFF tror på tusentals svenskar under EM i England.
Men researrangörer känner inte av det ökade intresset.
- Säg att vi sålt 15-20 paket, säger Johan Björk, grundare och vd Björk & Boström Sportresor, till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

Svenska Fotbollförbundet vittnar om stort intresse bland svenska supportrar för sommarens EM i England, men får ännu inte gå ut med hur många biljetter som sålts till mästerskapet. Enligt Christoffer Lund, projektledare för publikrekrytering och supporterklubb på SvFF, lär det bli en rejäl ökning från VM i Frankrike 2019, då flera tusen svenskar nu förväntas vara på plats i England.

Däremot är det inte lika stort intresse för researrangörers paketresor till England.

SvFF:s samarbetspartner Björk & Boström Sportresor, som för tre år sedan drog tillbaka sina resor till VM i Frankrike på grund av brist på efterfrågan, har nu paket ute för EM i England, men har samtidigt inte märkt av det ökade intresset.

ANNONS

Johan Björk, grundare och vd på Björk & Boström Sportresor, berättar att researrangören brukar sälja 1000-2000 paket till herrmästerskap, men nu bara sålt 15-20 paket till EM i England.

- Det är inget större intresse. Vi har paket och säljer lite grann, säg att vi sålt 15-20 paket, säger Björk till Fotbollskanalen.

Vad tror du det beror på?
- Det beror på att det inte finns intresse att åka. Sedan är man kanske inte beredd att betala. Det kostar 5000-10000 kronor att åka över, säger han.

Men det är lite ökat intresse för era resor med tanke på att ni drog tillbaka resorna 2019?
- Det är lite, liter mer, men inte mycket.

Tror du folk väljer att köpa biljetter och boka hotell själva i stället?
- Det är inte så enkelt, dels är det svårt att få tag på biljetter och sedan är det svårt med hotell.

ANNONS

Fotbollskanalen har gått igenom ett antal andra svenska researrangörer för sportresor och få annonserar för resor till Sveriges gruppspelsmatcher i England. Dynamo Sports & Incentives, som också erbjuder resor till EM i sommar, har heller inte märkt av det ökade intresset.

Calle Ceder, delägare i Dynamo Sports & Incentives:

- Det har väl inte varit något jätteintresse eller någon jätteförsäljning än så länge. Vi trodde väl kanske att det skulle vara större intresse, men vi misstänker att det kan bero på pass-situationen som uppstått, då man behöver pass för att komma in i Storbritannien. Det är kanske många som är lite sent ute med det, säger han till Fotbollskanalen.

Det är inte så många researrangörer som har resor till England. Vad tror du det beror på?
- Jag vet faktiskt inte. Det är väl kanske lite traditionellt, att damfotbollen inte har varit så jättestark, men vi tror mycket på det och gör därför resor, säger Ceder.

ANNONS

Stefan Abelsted, gruppchef för sälj- och affärsutveckling på SvFF, lägger ingen värdering i om supportrar väljer att boka själva eller via researrangörer. Han menar att det finns intresse för att åka iväg och titta på landslaget under EM i England.

- Intresset är stort, och sedan är det upp till supportern att välja hur man vill ta sig dit. Vi lägger ingen värdering i hur man väljer att ta sig dit, men intresset har varit stort från svenska fans i förhållande till andra länders intresse för att åka till mästerskapet, säger han till Fotbollskanalen.

Publicerad 2022-05-19 kl 16:28

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto