POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Svanberg inte med på MFF:s träning – kan vara nära övergång: ”Han pratar med en klubb”

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Mattias Svanberg kan komma att lämna Malmö FF. Han saknades på dagens träning för att diskutera en potentiell övergång med en klubb. 

De senaste dygnen har flera italienska medier skrivit om Bolognas intresse för Mattias Svanberg, och att spelaren kanske redan är på plats i Italien för läkarundersökning. 

Malmö FF-spelaren har inte varit ute på träningsplanen på ett par veckor, och tidigare har MFF sagt att det beror på en skadekänning. Uwe Rösler bekräftade dock efter dagens träning att det den här gången handlar om en möjlig övergång.

- Jag vet inte vad statusen är. Han är inte här, han pratar med en klubb, säger Rösler utan att berätta vilken klubb det rör sig om.

Flera saker kan komma att hända i transferväg för MFF under de kommande veckorna. De har bland annat kopplats samman med två återvändare: Guillermo Molins av Skånesport, och Vladimir Rodic av Expressen. Dessutom tar lånet med Isak Ssewankambo slut i mitten av juli, men MFF har en köpoption. 

Ssewankambo lånades in som en ersättare när Andreas Vindheim blev skadad, men Vindheim är nu tillbaka vilket gör att truppen har tre högerbackar. 

- Vi har till den 15:e (juli) på oss att bestämma, så vi bestämmer då. Fram tills dess har han en chans att imponera. 

Ett annat lån som ska bestämmas är Dennis Hadzikadunic. MFF kan kalla tillbaka mittbacken från Trelleborgs FF den 15:e juli, men på TFF:s hemsida berättade tränaren Patrick Winqvist att de inte hade hört något från MFF. Rösler säger att inget beslut är taget där heller. 

- I dagsläget behåller jag truppen som vi har. Vi utvärderar till den 15:e juli och ser om vi släpper spelare, och hur många vi kan få in. Det är så många ”om” och ”när”. 

När det gäller potentiella nyförvärv så har Rösler vid sex-sju tillfällen, i tidigare klubbar, värvat in spelare som han har haft tidigare. Nästan alla av dem är dock fortfarande kvar i England och enligt Rösler så är det i skandinaviska klubbar som MFF främst letar efter nyförvärv.  

- Malmö har en tradition att rekrytera i Skandinavien, så jag tror det är vårt huvudområde. Sverige, Norge, Danmark.

Publicerad 2018-07-05 kl 13:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå