Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Svensk fotboll på frammarsch: ”Stora fotbollsländer hör av sig”

Foto: Scanpix

Sveriges U21-landslag är regerande mästare i Europa och ständigt kommer nya talanger fram på ungdomssidan. Numera finns det många som vill åt det svenska framgångsreceptet.
- Nu hör faktiskt de stora fotbollsländerna av sig till oss och är intresserade av vår modell, säger ordföranden Karl-Erik Nilsson i SvFF:s officiella matchblad. 

Sedan det sensationella EM-guldet förra året har de svenska ungdomslandslagen fortsatt att bringa framgång. Inför mötet med Kroatien har exempelvis U21-landslaget gått obesegrat genom EM-kvalet i en tuff grupp bestående av Spanien, Georgien, Estland och slutligen Kroatien. 

- Det är verkligen ingen slump att de allra flesta A-landslagsspelarna kommit in via U-landslagen, säger SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson. 

Målsättningen från förbundet är att svensk fotboll ständigt ska ligga i framkant för att på så sätt få fram fler och gynna unga talanger. 

- Det är angeläget att påpeka det enorma arbete som alla eldsjälar i den svenska fotbollsfamiljen lägger ner. Från lägsta till högsta nivå. Det ena leder till det andra och alla är lika viktiga i slutändan, säger Karl-Erik Nilsson.

Framgångarna på ungdomssidan har fått andra nationer att börja snegla på landet uppe i norr.

- Vi är ett litet land. Men nu hör faktiskt de stora fotbollsnationerna av sig till oss och är intresserade av vår modell, säger Karl-Erik Nilsson. 

Publicerad 2016-10-10 kl 18:52
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER