Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Svensk fotbollsspelare polisanmäld - ska ha skickat sexfilm

En svensk fotbollsspelare är polisanmäld efter en aklagelse om att ha skickat en sexfilm till en kvinna i sociala medier.
Däremot hävdar spelaren att det inte är sant - och Svenska fotbollförbundet startar en utredning om ämnet. 
- Kontot är falskt, säger spelaren till SVT Sport.

I kväll gick SVT ut med att en svensk fotbollsspelare, som har landslagsmeriter, är polisanmäld och anklagad för att ha skickat en sexfilm till en kvinna i sociala medier. Det var via en dejtingapp som en första kontakt togs och därefter skickade spelaren både filmer från landslagssammanhang och sedermera en film på när spelaren utövade sexuella handlingar med sitt kön. 

Kvinnan polisanmälde händelsen och skickade både konversationer och bilder, som hon fick av spelaren, till polisen. Numera är en förundersökning inledd och kvinnan förhörd. 

Däremot nekar spelaren själv till att denne skickat bilderna och sexfilmen, då denne hävdar att det är ett falskt konto. 

ANNONS

- Det är inte jag som har skickat det där. Kontot är falskt. Det är ingen bortförklaring, jag är upprörd över det här och tycker synd om alla kvinnor och tjejer som har drabbats. Jag har fått många meddelanden från tjejer som tror att de har haft kontakt med mig. Men det är inte jag, säger spelaren till SVT

Svenska Fotbollförbundet har också inlett en utredning i ämnet. 

- Det är naturligtvis allvarligt både för spelaren men naturligtvis också för de personer som drabbats av det här, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till sajten. 

Däremot råder det delade meningar mellan den berörda kvinnan och SvFF om huruvida det är spelaren som skickade bilderna. Kvinnan hävdar att det var spelaren som skickade bilderna, medan SvFF hävdar att det inte var så. 

- Det är uppenbarligen någon som vill den här spelaren väldigt illa, annars gör man inte på det här sättet. Det är jätteallvarligt. Vi har redan nu startat vår interna utredning och kommer även koppla in polisen i det här, säger Sjöstrand till SVT. 

ANNONS

Spelaren meddelade även i intervjun med sajten att denne kommer att göra en egen polisanmälan med anledning av anklagelserna från kvinnan. 

När Fotbollskanalen når Håkan Sjöstrand är han tydlig med att förbundet uppfattar det som att spelaren har blivit ID-kapad. 

- Vi inledde i går en utredning och det vi framför allt vill komma fram till är vem som ligger bakom det här. Det är flera personer som har blivit kränkta i det här och det är jätteallvarligt. Det är både spelaren och kvinnan, så det är flera offer i det här, säger han till Fotbollskanalen. 

Publicerad 2018-09-13 kl 18:14
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto