Sverige (dam)

6-0 mot Slovakien.
Sverige avslutade EM-kvalet på bästa sätt.

Se Sporten med höjdpunkterna från matchen ovan.

Sverige fick ett jätteläge att ta ledningen efter knappa kvarten i den avslutade EM-kvalmatchen mot Slovakien. Filippa Angeldahl hittade in till Stina Blackstenius som brände ett jätteläge från nära håll.

Blågult fick ett ännu bättre läge att ta ledningen kort därpå, när Caroline Seger lade upp bollen på straffpunkten. Men Slovakiens målvakt styrde ut straffen till hörna. På den efterföljande hörnan däremot - då spräckte Sverige nollan.

Efter lite flipperspel letade sig bollen ut till Angeldahl som stenhårt skickade upp bollen i nättaket. Drygt tio minuter efter 1-0 uttökade Linda Sembrant Sveriges ledning till 2-0.

Strax innan halvtidsvisslan gjorde Sverige 3-0 genom Fridolina Rolfö. Flera spelare var dock tveksamma till om det skulle bli mål eller inte, då Slovakiens målvakt föll i samband med en utboxning. Men mål, det blev det.

Fyra minuter in på den andra halvleken gjorde Jonna Andersson 4-0 för svenskorna, fullträffen var även Anderssons första i landslagströjan - vackert var det med. Och bara sex minuter därpå gjorde Rebecka Blomqvist 5-0 för Sverige, vilket även var Blomqvists första landslagsmål.

Med kvarten från slutet höll Olivia Schough elegant kvar på bollen på planen och fick fram bollen till Blackstenius, Blackstenius serverade i sin tur Angeldahl som kunde trycka in sitt andra för kvällen.

Slutsiffrorna skrevs till 6-0 och Sverige, som redan inför matchen var klart för EM i England 2022, har imponerat i EM-kvalet. På åtta matcher blev det sju segrar och ett kryss. Målskillnaden? 40-2.

- Känns som vi har full kontroll, en bra genomförd match. Vi har gjort det vi ska och tagit oss till ett mästerskap till. Ett bra kval, säger Caroline Seger i SVT.

Seger fick även frågan om lagets mål i EM 2021:

- Ett svensk lag siktar alltid på medalj.

Slovakien: Korenciova - Kosikova, Bartovicova, Fischerova, Horvathova - Mikolajova, Skorvankova, Biroova - Zdechovanova, Havranova, Surnovska

Sverige: Falk - Glas, Ilestedt, Sembrant, J. Andersson - Angeldahl, Asllani, Seger - Blomqvist, Blackstenius, Rolfö