Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Svenska betygen - "Granen" och Durmaz bäst på planen

Foto: Scanpix

SOLNA: Sverige slog Liechtenstein 2-0 (1-0) inför 22 528 åskådare på Friends Arena och tog första segern i EM-kvalet.
Här är Fotbollskanalens spelarbetyg:

http://fotbollskanalen-cms.bonnierdigitalservices.se/Image.aspx?id=308706&imageFormat=original
Ingen.

http://fotbollskanalen-cms.bonnierdigitalservices.se/Image.aspx?id=268223&imageFormat=original

Ingen.

Andreas Granqvist
Den "nye Granen" är en verklig ledare i försvaret. Vågar kliva fram och trycka till, vinna dueller och delta i anfallet. Uppträder med en helt annan pondus, även om det knappast var något vasst motstånd.

Jimmy Durmaz
Återigen bäst i Sverige. Löpte mycket, hade mycket boll och var den som var mest kreativ. Satte 2-0 tidigt i den andra halvleken och sedan var matchen avgjord. Det blir svårt att ta bort Durmaz från det centrala mittfältet.

Andreas Isaksson
Återigen visade målvakten att spelet med fötterna inte är hans gren, bjöd Liechtenstein på ett mindre läge med svagt uppspel. Annars blev den vikarierande lagkaptenen knappt utsatt för några prov av allvar.

Pierre Bengtsson
Bjöd på en tunnel i en av flera offensiva räder, men det är tydligt att högerkanten gör att att han tappar en aning som vänsterfoad. Tvekade också i en del situationer och gav inte understöd i anfallet.

Mikael Antonsson
Rätt lugn afton för mittbacken som styrde upp nästan alla de få hot han ställdes mot. Blev uppsnurrad en gång och då klarade Källström upp läget. Underordnar sig "Granen" och låter honom sköta fler uppspel.

Martin Olsson
Ett par vassa inlägg till Emil Forsberg och Branimir Hrgota men annars spred han bollar när han stormade fram på kanten och skapade utrymme för inlägg. Även om han vågar utmana är han knappast i bra slag.

Kim Källström
Klok och lugn när han får tiden och stod för briljant målpass till Emil Forsberg, men målet felaktigt bortdömt, men även mot ett mindre landslag så kan han bli lidande av svagt tempo.

Albin Ekdal
UT 74. Tillbaka efter skada men gjorde inte en lika bra landskamp som vi har sett honom göra tidigare. Inte så att insatsen var dålig, den var helt okej. Ekdal ville ha mycket boll men fördelade ofta i sidled utan att hitta några farliga avgörande passningar.

Erkan Zengin
Gjorde 1-0 efter ett skott utifrån som styrdes i mål av en motståndare. Ville ha mycket boll, men höll ofta i den för länge så att Liechtenstein hann samla ihop sitt lag. Var bättre mot Liechtenstein än mot Ryssland vilket inte är konstigt, men var inte lika bra som mot Österrike.

Emil Forsberg
UT 66. Fick ett mål felaktigt bortdömt för offside och kunde mycket väl ha fått en straff. Forsbergs tävlingsdebut i landslaget var helt okej och det syntes att han har ett bra självförtroende efter succéåret i Malmö FF. "Foppa" ville oftast framåt när han hade bollen. Utgick skadad.

Johan Elmander
UT 79. Fick chansen när Zlatan Ibrahimovic och Ola Toivonen var skadade – men tog den inte. Elmanders starka sida är inte mot låga försvar och han skapade inte en enda målchans mot Liechtenstein. Samtidigt är det inte helt enkelt att spela som ensam anfallare mot ett lag som backar hem med alla spelare. Nära underkänt.


http://fotbollskanalen-cms.bonnierdigitalservices.se/Image.aspx?id=268220&imageFormat=original
Ingen.

Spelade för kort tid för att betygsättas: Branimir Hrgota (IN 66), Nabil Bahoui

(IN 74) Pontus Wernbloom (IN 79).
Publicerad 2014-10-12 kl 22:37
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons