POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
3d

Svenska eLandslaget mot Spanien - se matchen på Fotbollskanalen

Foto: Bildbyrån

På tisdag drabbar Sverige och Spanien samman inför ett kokande Friends Arena.
Men redan dagen innan tjuvstartar dramatiken med en officiell eLandskamp i EA FIFA 20 – som streamas direkt på Fotbollskanalen.

EM-kval matchen mot Spanien hemma på Friends Arena kan avgöra mycket av landslagets öde inför EM 2020. Men det är inte veckans enda match nationerna emellan. Dagen innan, måndag 14 oktober, kommer de att mäta sina krafter på den digitala fotbollsplanen i EA SPORTS FIFA 20, i den första träningsmatchen på det nya spelet.

Matchen spelas på Logitech G-Arena på Inferno Online i Stockholm, och sänds live via Fotbollskanalen och Fotbollskanalens Facebooksida med sändningsstart 17.00.

Under helgen kommer det svenska eLandslaget vara samlat i Stockholm för att ladda inför mötet. Av de åtta spelare som är samlade kommer fyra få chansen att spela mot Spanien.  Spelande Förbundskapten Ivan ”Boraslegend” Lapanje är laddad inför samlingen. Bland de spelare han tagit ut återfinns fem spelare som representerat landslaget men även tre debutanter.

- Vår vision har sedan början varit att nå ut till varje FIFA-spelare i Sverige och känna att verkligen alla har möjligheten att en dag nå landslaget. Därför har vi tagit ut en större trupp för att involvera fler spelare och helt enkelt ge fler chansen att visa upp sina färdigheter. Spelarna som vi valt ut är spelare som utmärkt sig under föregående säsongen i diverse sammanhang, där framförallt eAllsvenskan har varit en stark plattform att utgå ifrån."

Träningsmatchen blir den första i förberedelserna inför FIFA eNations Cup, som återkommer som turnering för landslag, men som i år endast kommer att spelas med 2v2-upplägget och inte individuella matcher. Det innebär också att matchen mot Spanien kommer att spelas med det upplägget, där totalt sex 2v2-matcher kommer att spelas.

Sändningsstart är 17.00 på Fotbollskanalen och Fotbollskanalens Facebook-sida och matchen kommenteras av Adam Pinthorp.

FAKTA

Svenska eLandslaget till matchen mot Spanien

- Ivan ”Boraslegend” Lapanje – Spelande Förbundskapten
- Olle ”Ollelito” Arbin, Team Gullit
- Simon ”Zimme” Nystedt, MFF E-Sport
- David ”Davve1111” Eidhammer, IK Sirius
- Zackarias ”Zackey_00” Johansson, MFF E-Sport
- Lukas ”Lukasinho” Gummesson, AIK eFotboll
- Lukas ”Afro” Wallman, IK Sirius
- Oscar ”Wetteus” Wettéus

Publicerad 2019-10-10 kl 15:26
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå