POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
4v

Svenska överklagan mot Rumänien avslås av Uefa: ”Jättemärkligt”

Foto: Bildbyrån

Sverige överklagade Rumäniens friande dom för rasismanklagelser i samband med EM-kvalmatchen mellan länderna.
Nu har Uefa avslagit den svenska överklagan, rapporterar SVT Sport.
- Jättemärkligt, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till sajten.

Alexander Isak hoppade i början av november in mot Rumänien i EM-kvalet i Bukarest och vittnade efteråt om att han blev utsatt för rasism. Efteråt meddelade Uefa att Rumänien utreds för de "påstådda rasistiska incidenterna som skedde i matchen", men även otillåtna banners, otillåtna ramsor/sånger, tändande av fyrverkeripjäser och kastande av objekt.

- Jag frågade bara om han (domaren) hörde och efter ett par minuter avbröt han matchen. Några minuter senare hade de hört någonting och då sa han att han avbryter matchen om det händer en gång till. Då sa jag att han inte behövde göra det. Då sa han att det är jag som säger till, sa Isak till C More.

När Uefa lämnade sitt beslut i frågan stod det klart att de blev friande från anklagelserna om rasism, men blev straffat för pyrotekniska föremål på läktaren samt inkastade föremål mot planen. SvFF valde att överklaga beslutet och nu har den svenska överklagan avslagits, rapporterar SVT Sport.

- Vi har fått ett besked där vi helt enkelt inte får reda på de sakskäl som ligger bakom det de kommit fram till, säger SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand till sajten.

På frågan vad SvFF ser på beslutet menar Sjöstrand att han tycker att det är ”jättemärkligt”.

- Det visar på att man antingen inte tror på de vittnesmål vi skickat in via Alexander Isak och Robin Quaison, eller så tycker man inte att det är tillräckligt allvarligt. Jag vet uppriktigt inte vilket jag tycker är värst.

Sjöstrand menar att han pratade med Alexander Isak innan jul om situationen och säger att Isak har gått vidare från händelsen. Han säger även att Isak också vet att förbundet stöttar honom fullt ut med det inträffade.

- Först och främst är händelsen jätteallvarlig att de blir utsatt för den här typen av rasism. Vi måste göra allt vi kan för att motverka det. Regelverket är som det är, men då får väl vi i ett längre perspektiv fundera om vi ska ha åsikter om det regelverk som finns.

Publicerad 2020-01-21 kl 17:19
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå