POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
42v

Svenska passningen till lagen i VM: ”Vi kan slå alla”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sverige-Mexiko i spelaren ovan. Kommentatorer: Chris Härenstam och Glenn Strömberg, SVT.

JEKATERINBURG. Sverige är nöjda med att få möta Schweiz.
Och tror att man kan gå väldigt långt i VM.
- Har vi en bra dag kan vi slå alla, säger Andreas Granqvist.

Det var glada spelare efter 3-0-segern mot Mexiko som betydde gruppseger och åttondelsfinal. När spelarna träffade media var det ännu inte klart vilket lag man skulle få möta i åttondelsfinal, men de flesta hoppades på Schweiz eller Serbien och inte Brasilien.

- Brasilien är så bra där varje spelare är topp. Jag vill ha Serbien eller Schweiz, sa Ola Toivonen.

- Brasilien ser väldigt starka ut så helst tar man ett annat lag. Men det spelar ingen roll för vi har visat att allt är möjligt, sa Ludwig Augustinsson.

- Det finns ju olika scenarier. Möta Brasilien i ett VM kan ju inte bli mycket större. Samtidigt kanske Brasilien är det bästa laget av de tre på pappret. Jag tror inte något av de tre lagen vill möta oss, sa Andreas Granqvist.

Två timmar senare stod det klart att det blir åttondelsfinal mot Schweiz. Nu tror de svenska spelarna att man kan gå riktigt långt i VM, och en del menar att man kan besegra alla lag.

- Lagen har ju sett oss mot Frankrike, Italien, Tyskland och Mexiko. Vi är svårslagna när vi gör rätt saker och kommer upp på den nivån där vi har visat att vi kan ligga. Sverige är inget lätt motstånd för något lag. Har vi en bra dag kan vi slå alla, och det visade vi mot Mexiko, säger Andreas Granqvist.

- Så länge vi gör jobbet för varandra, att vi kämpar, krigar och står upp för varandra. Då är vi svåra att slå.

Ola Toivonen gjorde ett starkt jobb och var trött efter matchen, men samtidigt väldigt glad.

- Jag är väldigt stolt över att tillhöra den här gruppen och det här laget. Att vi verkligen gör allt för varandra, och det betalar sig. Just nu betalar det sig på ett väldigt bra sätt, säger han.

Hur långt kan det bära?
- Vi kan vinna över många motståndare. Om allt klaffar så är vi farliga. Det känns bara bra.

- Vi tror på det vi gör. Vi har ställt upp på det som Janne vill göra och så gör vid det fantastiskt bra. Det här lugnet vi har i gruppen är imponerande.

Vad kommer det ifrån?
- Det är resultat. Det är att det har gått så bra.

Toivonens anfallspartner Marcus Berg var delaktig i 1-0-målet och fixade sedan straffen till 2-0. Han tror också att Sverige kan gå väldigt långt i VM.

- Vi fick bevisa för alla att vi är ett bra lag. Vi bevisar för alla lag vad vi är kapabla att göra. Det är klart att förväntningarna höjs och även från oss själva. Det finns inga hinder utan bara möjligheter, säger Berg till Fotbollskanalen.

- Vi har slagit ut världsmästaren och det visar hur bra vi är. Det här var ett delmål vi kör bara vidare nu. Det är tuffa matcher men tror inte att det är någon som vill möta oss. Det spelar ingen roll vilka vi får.

Victor Nilsson Lindelöf är nöjd över att ha slagit ut många stora nationer på väg till VM och även i mästerskapet.

- Vi har ett väldigt bra självförtroende och har visat nu under en lång tid att vi kan slå väldigt bra nationer. Tyskland är ute, vi slog ut Italien och Holland tidigare. Vi har visat att vi kan spela bra fotboll och göra det svårt för bra länder, säger Lindelöf.

- Vi tror på oss själva och litar på varandra. Det är väldigt viktigt i ett lag att man gör det.

Publicerad 2018-06-28 kl 10:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå