Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Svenska Spel-chef kan bli generalsekreterare i SvFF: "Intressant jobb"

Foto: Scanpix/Svenska Spel

Johan Lindvall

MALMÖ. I sommar slutar Michael Santoft som generalsekreterare för SvFF.

Svenska Spels tidigare sponsringschef Johan Lindvall och Marika Domanski-Lyfors är två kandidater att ta över, enligt vad fotbollskanalen.se erfar.

- Vi har inte tagit del av namnen, säger Jörgen Eriksson, styrelseledamot i SvFF.

Svenska fotbollsförbundet generalsekreterare Michael Santoft meddelade i januari att han lämnar sin post i sommar. Varför han lämnar jobbet efter blott fyra år är oklart men SvFF har inlett jakten på en efterträdare och i dagarna går ansökningstiden ut.

Förbundet har anlitat rekryteringsfirman Horton för att ta fram kandidater.

- Vi har en ambition att vara klara i maj och under april månad ska vi börja titta på kandidater som Horton tagit fram, säger Jörgen Eriksson som ihop med Karl-Erik Nilsson och Rose-Marie Frebran ansvarar för rekryteringsarbetet.

- Vi har medvetet valt att inte ta emot några namn utan väntar till att de presenteras för oss.

Uppgifter till fotbollskanalen.se pekar ut Svenska Spels tidigare sponsringschef Johan Lindvall och SvFF:s avdelningschef för Dam/flickelit, Marika Domanski-Lyfors.

- Vi har inte tagit del av namnen och det finns inget att säga om det.

Tidigare i våras lämnade Johan Lindvall jobbet som sponsringschef på Svenska Spel men det var inte på grund av jobbet som generalsekreterare och han har inte heller sökt jobbet.

- Jag vet att mitt namn har nämnts på rekryteringsfirman men vet inget mer än det, säger Lindvall.

Ett jobb som lockar?

- Det är klart att det är ett intressant jobb och jag har levt nära generalsekreteraren och förbundet via mitt jobb så jag vet vad det innebär. Det vore en jätteutmaning.

Michael Santoft rekryterades från RF av Lars-Åke Lagrell men nu har SvFF valt att både annonsera och använda en rekryteringsfirma för att hitta rätt generalsekreterare som inte bara behöver brottas med Friends Arena och dess utmaningar utan även med en rörelse som inte alltid hängt med i tidernas skiften.

Publicerad 2014-03-26 kl 06:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons