Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Svenska spelare säkra - skärpta regler gynnar Sverige mot Grekland

LUGANO. Uefa har avsiserat hårda tag mot filmningar, tröjdragningar och fusk.
De svenska spelarna tror att skärpningen är bra för Sverige i EM-premiären mot Grekland.
- Det blir strängare och strängare och det gynnar oss som spelar mer fair, säger Christian Wilhelmsson till fotbllskanalen.se.

Före avresan till Schweiz träffade den svenska EM-truppen Bosse Karlsson som är domarbas i Sverige och sitter i Uefa:s domarkommitté.

Han berättade att domarna under EM ska vara hårdare på vissa punkter: som tröjdragningar, försök att påverka domaren, vifta med handen för att signalera kort, filmingar och liknande fusk.

- Uefa:s president Michel Platini är mycket nog med respekten för domarna och andra spelare och därför har han aviserat detta, säger Karlsson till fotbollskanalen.se.
- Inte bara Sverige får den här informationen, det får alla lag i EM och jag ska själv träffa Spanien också.

Grekland är känt för att spela på gränsen när det gäller att försöka få frisparkar och man utnyttjar också gärna fasthållningar.
Kanske blir det tuffare i och med de nya direktiven.

- Det är inga nya regler, det är några punkter som domarna ska ta tag i, säger Christian Wilhelmsson. Det är bara till fördel för oss, det blir i situationer som vi är duktiga på redan.

Hur menar du? - Vi har aldrig spelat fult, vi har varit duktiga på att inte spela så, så det här borde gynna oss, vi spelar ganska sjysst.

Betyder det något mot Grekland? - Det blir strängare och strängare och det gynnar oss. Det blir svårare för andra lag som inte
spelar lika fair

För precis som grekproffset Mikael Nilsson tror Christian Wilhelmsson att grekerna kommer att spela tuffare och försöka tillskansa sig fördelar.

- Mentatliteten söderut är att det här förekommer mer, att man filmar och söker sig till frisparkar. Men vi är vana vid det, vi har spelat många landskamper. det förekommer alltid, säger Wilhelmsson som hoppas på domarna nu.

Även Daniel Andersson tror att de nya direktiven är till fördel för Sverige:
- Det tror jag, de kör mycket tröjdragningar. Kan domarna stävja det så är det bra. Det finns ju lag som gör det mer än vi och kan domarna stävja det är det bra

Publicerad 2008-06-06 kl 20:03
Annons
Annons
Annons