Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Svenska spelarna om italiensk självsäkerhet: ”Vi ska fan visa dem”

Foto: Bildbyrån

Italiens förbundskapten Gian Piero Ventura är säker på att Italien går till VM.
Vilket får svenska spelare att reagera:
- Om de är så självsäkra ska vi fan visa dem, säger Albin Ekdal till Fotbollskanalen.

På fredag tar Sverige emot Italien i den första av två playoffmatcher som gäller en plats i VM i Ryssland. Det italienska landslaget har vunnit VM fyra gånger och inte missat ett VM sedan 1958 i Sverige. Förbundskapten Gian Piero Ventura är dessutom säker på sin sak om vilka som går till VM.

- Jag har aldrig övervägt möjligheten att vi ska missa VM, säger han till italiensk press.

Något som givetvis nått de svenska spelarna som samlades under måndagen för en första träning:

- De får prata hur mycket de vill. Det är inget vi fokuserar på, vi vet att vi möter ett bra Italien, men fokuserar på vad vi ska göra på planen. Vi vet att vi har väldigt goda chanser och en stor tro på vad vi kan, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Lagkaptenen Andreas Granqvist är glad över segersäkra italienare:

- Det är väl jättebra. Italien får vara kaxiga och positiva och tro på sitt lag. Vi vet vad vi har visat i kvalet och om vi kommer upp på samma nivå som i matcherna mot Frankrike så tror jag att vi kan få ett bra resultat.

Swansea-backen Martin Olsson tar också lätt på Venturas seger i förskott:

- Det är mycket snack. Vi fokuserar på oss själva och vi har haft bra matcher här på Friends Arena och allt kan hända. Så det blir tufft och vi har stor chans.

Albin Ekdal har varit i Italien många år som spelare:

- All press på dem. Tror att det italienska folket är tämligen övertygat om att de går till VM. Förbundskaptenen verkar vara det också och de åker hit för att städa av första matchen.

Betyder det något att Italien tror att man är klart för VM?
- Klart att det ger bränsle till oss, om de är så självsäkra ska vi fan visa dem. Det är lite sådan känsla man får, men det är klart att de är favoriter och de har ett helt land som förväntar sig avancemang. Det är en fotbollstokig nation där säkert varannan italienare kollar matchen. Det hade varit enormt fiasko om de inte går vidare, jag ser redan rubrikerna i Gazzettan. De har all press på sina axlar.

Pontus Jansson har haft Ventura under sin tid i Torino:

- Klart att pressen är på Italien men det är också en inspirerande uppgift för oss. Vi har allt att vinna och vi ser det inte så, det är ett dubbelmöte där små detaljer kommer att avgöra. Vi har absolut goda chanser.

Överraskad att han säger så?
- Vet inte, kanske översatts fel, så jag vet inte. Men de ska ta sig till VM och det är ett fiasko för italiensk fotboll om det inte blir så.

Jimmy Durmaz är inne på samma linje:

- Italien är favoriter och om man inte vinner så är det fiasko. Men vi vill till VM och kommer att göra allt för att ta oss dit. Jag är inte rädd för det. Jag går alltid ut för att vinna matchen.

Emil Forsberg förstår Venturas utspel:

- Det är realistiskt. Det är en stor nation och Italien är väl väldigt självsäkra. Mer än så är det inte. Det är ju Italien som har pressen på sig mer än vad vi har. Vi har mer att spela för och det gillar vi. Vi har stora chanser att gå vidare.

Publicerad 2017-11-06 kl 20:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons