POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2d

Svenska spionen: "De har flera spelare som skulle klara sig bra i allsvenskan"

Foto: Bildbyrån

VALLETTA. Malta har utvecklats under EM-kvalet.
Och deras matcher senast mot Rumänien och Norge imponerar på Sverige.
- Att inte släppa in spelmål mot de lagen för ganska stor respekt med sig, säger Blågults scout Tom Prahl till Fotbollskanalen.

Under lördagen är det dags för bortamatch mot Malta i EM-kvalet för Sverige. En enkel fajt för Janne Anderssons mannar? Nej, inte enligt Tom Prahl, som scoutat motståndaren för Blågult.

- De har blivit bättre de sista matcherna. Mot Norge och Rumänien, i svåra bortamatcher, släppte de inte in några spelmål. De har faktiskt periodvis haft riktigt bra eget spel också. De var väldigt, väldigt nära att ta ledningen mot Rumänien borta och höll Norge stången hyfsat också, säger Prahl.

Mot Norge blev det förlust med 2-0 och mot Rumänien föll Malta med 1-0.

- De släppte inte till så många målchanser. Att åka till Norge och Rumänien och inte släppa in något spelmål för faktiskt ganska stor respekt med sig. Sen har de inte hanterat de fasta situationerna. För det är inte världens mest storväxta lag.

Hemma på Friends Arena lyckades Sverige vinna med 3-0 mot Malta, men när det nu är dags för spel i Valletta väntar ett annat typ av motstånd.

- Borta ställer de sig väldigt lågt med sin fembackslinje, som ofta blir både en sex- och sjubackslinje eftersom de följer markering ner i backlinjen. Hemma har de absolut en ambition om att kunna bjuda på lite bättre fotboll, säger Tom Prahl om Malta.

- De kommer inleda entusiastiskt och optimistiskt. Det har de gjort i alla matcherna som jag har sett här nere. Får man ett hyfsat tidigt mål mot Malta är det klart att det skulle lägga lite band på dem.

Prahl menar att det finns individuell skicklighet i Maltas lag.

- Det är lite lustigt att de har väldigt få spelare som spelar utanför Malta. Det finns flera spelare i laget som skulle kunna klara sig bra i allsvenskan. Men de har det tydligen ganska bra hemma på Malta, har jag förstått.

Scouten pekar ut forwarden Kyrian Nwoko, 22, och kantspringaren Joseph Mbong, 22, som spelare som sticker ut.

- Nwoko är giftig inne straffområdet och sen är Mbong duktig i omställningsspelet. Det är två unga spelare som jag tror borde kunna göra sig ett namn efterhand.

Malta står på tre poäng efter sex spelade omgångar av EM-kvalet. Sverige ligger tvåa i gruppen och har just nu en direktplats till EM nästa sommar i sina händer.

Malta-Sverige har avspark klockan 20.45 under lördagen. Matchen visas på TV4 och kan streamas på cmore.se. Sändningen startar klockan 20.00. 

Publicerad 2019-10-12 kl 12:15
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå