POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
2v

Svenska stjärnans passning till media: "Vi tror nog mer på oss än vad ni tror på oss"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkter från Sveriges möte med Tyskland i VM-kvartsfinalen.

LYON. Sverige imponerade inte i matcherna innan VM - men är ändå framme i semifinal.
Då skickar Linda Sembrant en passning till media.
- Vi tror nog mer på oss än vad ni tror på oss, säger hon.

1-2-förlusten mot Tyskland på Friends arena var inte bra, när Caroline Seger reducerade i slutet på straff. 1-0-segern i genrepet mot Sydkorea, när Madelen Janogy avgjorde i slutet, var inte heller så bra.

Men trots flera svaga insatser innan VM är laget nu framme i semifinal, och då berättar Linda Sembrant att spelarna hela tiden har haft en tro på att gå så här långt.

- Den tron har funnits där hela tiden. Det är lite det klimatet och den miljön vi arbetar i nu. Det sitter ganska starkt. Vi tror nog mer på oss än vad ni tror på oss, säger hon.

- Det har funnits med från dag ett. Hur vi jobbar, hela teamet tillsammans med spelare och ledare. Att göra det så bra som möjligt hela tiden och ta nya kliv. Nu när vi kom in i turneringen så är det många spelare som är i fas i seriespel. Man har haft fler matcher. Sedan kanske vi spelade matcher innan där man tog fler risker medan nu i VM måste man minimera allt det. Vi har fått ihop det väldigt bra.

Tror du att svenska folket har haft den tron på er eller har det varit samma uppfattning som du menar att vi har?
- Jag tror att man har haft det. Det är ju lätt att säga nu så här, men många pratar om historik och allt det utifrån lagen vi har slagit ut.

- Men utifrån hur vi jobbar varje dag så är historien historia, vare sig vi har mött de här lagen tidigare och vunnit eller förlorat. Vi har sett varje match som motståndare, haft en tydlig plan på vad vi ska göra från ledarstaben. Vi får mycket detaljer och allt på våra motståndare. Det känns som att vi bara har tagit vad som kommer näst.

Vad skiljer detta VM mot EM 2017?
- Detaljer som avgör i slutet. Vi har lyckats följa vår spelplan väldigt bra. Vi har gjort det otroligt bra. Prestation i hela laget och taktiskt också. Vi gör vår bästa prestation i hela mästerskapet mot Tyskland och nu krävs det att vi gör det igen för att ta sista klivet.

Vilka detaljer är det som skiljer?
- Vi har en tydlighet i vad vi vill. Varje spelare vet vad de andra ska göra runt omkring. Det underlättar. Tydlighet gör att det blir enklare för alla.

Elin Rubensson håller med Linda Sembrant om att spelarna hela tiden har haft en stark tro på att man har kvaliteten som krävs för att ta sig till VM-semifinal.

- Vi har vetat hela tiden att vi kan ta oss hit och nu har vi bevisat det också. Det är bara att njuta av det, säger Rubensson.

Sveriges semifinalmöte med Nederländerna spelas på onsdag. Sändningen börjar klockan 19:30 på TV4, C More Fotboll och cmore.se. Matchstart är klockan 21.00.

Publicerad 2019-07-03 kl 11:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå