POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Svenska stjärnorna om Hollands dåliga förvandling: "Individualister som vill synas"

Foto: Bildbyrån

Tidigare var Holland ett av världens bästa lag.
Nu har man problem att ta sig till mästerskap.
- Förut hade man större ledare. Nu kanske det är lite mer individualister som vill synas själva, säger Emil Forsberg.

Ett EM-guld, fyra EM-brons, tre VM-silver och ett VM-brons. Spelare och tränare som Johan Cruijff, Marco van Basten, Ruud Gullit, Rinus Michels och Johan Neeskens. Holland har verkligen varit en stornation i fotboll, men så är det inte längre. Laget kvalificerade sig inte till EM i Frankrike 2016 då man slutade fyra i sin grupp efter Tjeckien, Island och Turkiet. Nu är laget fyra efter halva gruppspelet i VM-kvalet efter Frankrike, Sverige och Bulgarien. Vad har hänt?

- Individuella spelare som kanske inte får ihop det som lag. Men det är fortfarande ett starkt lag som inte ska underskattas, säger Emil Forsberg till Fotbollskanalen.

- Det är lite chockerande att Holland förlorade mot Bulgarien men samtidigt positivt för oss. Det är starkt att vi efter halva gruppspelet är tre poäng före Holland. Vi har gjort ett bra kval och är nöjda med det vi har gjort hittills. Nu gäller det att fortsätta.

Tycker du att Holland har ett lika profilstarkt lag som tidigare år?
- Nej det ska man väl vara ärlig och säga att de inte har. Det är inte det gamla Holland. Men samtidigt är det ett starkt fotbollsland med många duktiga spelare. Du har Sneijder, Depay och många andra som spelar i världseliten. Men det är klart att det inte är samma typ av spelare kvar, samma ledare, men samtidigt kommer det nya unga.

Vad beror det på?
- Jag vet inte. Förut kanske man hade större ledare än vad som finns nu. Nu kanske det är lite mer individualister som är där och kanske vill synas själva.

Andreas Granqvist håller med Forsberg:

- Kanske har gått igenom en generationsväxling men kanske inte har fått ihop det riktigt. Man är väldigt skickliga individuellt men har kanske inte fått ihop det som en grupp.

Publicerad 2017-03-27 kl 08:22
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå