Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Svenskarna tror inte på Sverige

Av alla länder som deltar i EM är svenskarna de som tror minst på sitt landslag. Svenskarna tror mest på Tyskland följt av Italien. Och så saknar vi England.

I en undersökning som gjorts bland mer än 440 000 Hattrick-spelare över hela världen visar att svenskarna har det sämsta EM-självförtroendet av de länder som deltar i årets turnering.

Nästan var fjärde svensk tror att Tyskland kommer ta hem EM-guldet medans bara sju av hundra tror att Sverige kan vinna. I ett internationellt perspektiv är förtroendet för Lagerbäcks lag än mindre. En enda procent av undersökningsdeltagarna tror att Sverige kan vinna.

Samtidigt som vi tror mest på Tyskland är det också det lag tillsammans med Italien som vi helst ser att de inte vinner.

Trots att han är vår största stjärna är förtroendet för Zlatan inte så högt. Nästan var fjärde svensk tror att Interstjärnan kommer bli turneringens flopp.

Av de lag som missade EM saknar svenskarna England mest. Kanske är det nostalgiska tipsextraminnen som gör att engelsmännen saknas; eller så är det förhoppningen om att få möta dem. England har ju inte mäktat med att besegra Sverige på 40 år.

I övrigt visar undersökningen att vi svenskar är det folk som tycker att det är minst viktigt att spelkvaliten är hög. Bara man vinner. Om det tyder på vinnarskalle eller god självinsikt framgår inte.

Publicerad 2008-06-04 kl 12:20
Annons
Annons
Annons