Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Svenske agenten om EM: "Olsson ende som höjde sig"

Foto: Bildbyrån

Martin Olsson.

KIEV. EM fick begränsad effekt för de svenska spelarna.

Värdet står stilla, enligt agenten Per Jonsson.

- Kanske att Martin Olsson höjde sig lite, säger han till fotbollskanalen.se.

Stora turneringar brukar kunna utgöra skyltfönster, som öppnar för kometkarriärer och lukrativa klubbyten. Men efter Sveriges två dystra förluster ser de agenter fotbollskanalen.se talat med inga omedelbara tendenser åt det hållet. Ingen blågul tog något jättekliv, vare sig i positiv eller negativ riktning.

- Jag tror faktiskt inte att någon ökade på sin attraktionskraft, men ingen sänkte sig heller, säger Per Jonsson.

Han hävdar att två halvdana insatser vid ett EM är något  klubbarna kan ha överseende med. I regel har de scoutat så pass ingående att de ändå går vidare med ett planerat köp, oavsett om spelaren i fråga gjort en slät figur. Har man studerat någon i 20-30 ligaomgångar ska det mycket till om man helt plötsligt drar sig ur.

- Däremot kan det ju omvänt fungera så att någon blir ett utropstecken och att intresset höjs i ett slag. Som med Michael Krohn-Dehli eller Nicklas Bendtner i Danmark. Men det tycker inte jag att vi sett nu i Sverige, säger Jonsson.

Orsaken är att de yngre förmågor som förutspåddes genombrott  inte riktigt levde upp till förväntningarna, anser han. De som faktiskt klev fram var redan etablerade - som Olof Mellberg, Andreas Isaksson och Kim Källström - och dem har klubbarna redan god koll på.

- Eller titta på Sebastian Larsson som jag jobbar med. I England känner alla till honom så pass bra redan. Där blir det inga stora förändringar över en natt, säger Per Jonsson.

Du ser ingen som höjt sig?

- Det kanske skulle vara Martin Olsson då. Han var bra mot England. Men det är lite samma sak där, att Premier League-klubbarna redan vet vad han går för, att han har sina styrkor offensivt och är snabb. Dessutom gjorde han ingen jätteinsats mot Ukraina ute till vänster, där han och Toivonen hade svårt att hitta ett samarbete.

Publicerad 2012-06-18 kl 10:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons